6 tips om generatie Y te winnen

De jongste generatie branchegenoten aantrekken moeilijk? Niet als u als vereniging duidelijk uw toegevoegde waarde toont. Met deze tips is succes verzekerd.

(meer…)

Tip 1:
Contact zoeken met potentiële leden: u kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Zoek ze daarom al tijdens hun opleiding op. Toon uw toegevoegde waarde, nodig de jongeren uit voor bijeenkomsten en evenementen en stuur hen uw nieuwsbrief of magazine toe. Zo creëert u al in een vroeg stadium verbondenheid.

Tip 2:
Ontwikkel een originele, creatieve campagne voor social media waarin u de USP’s van uw vereniging belicht. Test vóór de lancering uit of deze aanslaat bij uw jongste leden en pas zo nodig aan.

Tip 3:
Jongeren zijn de toekomst voor uw vereniging en dus móet u inspelen op hun kenmerken en behoeften. Betrek jonge leden actief bij de vereniging, laat hen deelnemen in projecten en luister vooral naar hen. Zij zijn immers de ambassadeurs van uw vereniging en kunnen helpen nog meer jonge leden te werven.

Tip 4:
Ga voor persoonlijke communicatie. Laat de jongeren actief meepraten, -denken en -beslissen. Geef hen verantwoordelijkheid en biedt doorgroeimogelijkheden.

Tip 5:
Jongeren willen werken waar en wanneer zij willen, dus maak informatie toegankelijk. Biedt kennis en een netwerk dat ze op elk moment en via elk kanaal kunnen raadplegen.

Tip 6:
Ervaring doorgeven én profiteren van nieuwe inzichten: sla twee vliegen in een klap door de jongere generatie aan uw huidige leden te koppelen. Geef elk jong lid een mentor/e-buddy, die hem coacht tijdens zijn carrière. De community app die Elma aanbiedt is een uitstekende tool om leden te verbinden. Lees hier meer over deze app.