Branche-specifieke applicaties voor sterke binding met achterban

Op maat gemaakte applicaties en online platforms krijgen een steeds belangrijkere rol in de marketing- en communicatiestrategie van branche- en beroepsverenigingen. De NVM heeft Funda en Koninklijke Horeca Nederland heeft sinds kort Bookdinners.nl. Beide succesvolle branche-specifieke applicaties. Maar hoe kunt u nu een succesvolle eigen branche-specifieke applicatie ontwikkelen?

(meer…)

Het antwoord: door slimme combinaties te maken van nieuwe en bewezen technieken. Vanuit die gedachte ontwikkelt Elma op dit moment een aantal applicaties die op maat kunnen worden ingevuld op basis van specifieke op de branche gerichte wensen en behoeften.

Ellen Marijnissen-Dekker, Mediastrateeg bij Elma: ,,We zien zowel in de business to business markt als in de business to consumer markt dat online applicaties en platformen een dominantie positie innemen. Met het ontwikkelen van online applicaties en platformen breiden wij onze dienstverlening in tal van specifieke markten verder uit. Wat past binnen die strategie is ook het overnemen van bestaande succesvolle applicaties. Door vanuit ons netwerk van branche- en beroepsverenigingen te kijken naar wiens achterban profijt kan hebben van zo’n platform, kunnen we interessante koppelingen maken.´´

Voor verenigingen kan een sterk online platform weer een belangrijke meerwaarde zijn voor personen en of bedrijven om lid te worden of te blijven. ,,Dat is zeker het geval´´, vervolgt Ellen. ,,Maar ook kunnen verenigingen in bepaalde situaties vanuit een platform weer services bieden die leden kunnen delen met hun klanten. In dat geval hoeft een lid van een vereniging geen eigen app te bouwen. Zo is er sprake van schaalvergroting en dus kostenbeheersing. Het draagt allemaal bij aan een sterke vereniging. Er zijn inmiddels een aantal voorbeelden beschikbaar binnen ons portfolio waarmee we zowel voor business to business als business to consumer kunnen laten zien wat de meerwaarde van een goed online platform kan zijn.”

Entreeding.com

In lijn met deze ontwikkeling heeft Elma eind vorig jaar het Limburgse online bemiddelingsbedrijf Entreeding.com overgenomen. ,,Dat is een online platform voor de inhuur en verhuur van materieel en personeel in de groen-, grond- en infrasector. Dit platform zou als format heel goed te gebruiken zijn voor branche specifieke verenigingen. De basis van het systeem is online inhuur en verhuur, maar die kan natuurlijk eveneens gebruikt worden voor andere diensten, zoals het boeken van een restaurant of het inhuren van een bepaalde specialist. Het systeem is het hulpmiddel om de volledige communicatie en afhandeling van transacties binnen de branche te automatiseren. En daar liggen legio mogelijkheden’’, aldus Marijnissen-Dekker.

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw vereniging? Neem contact op met Ellen Marijnissen-Dekker via e.marijnissen@elma.nl.