Burgemeester Aboutaleb opent nieuwe hoofdkantoor ISWA

Op maandag 13 januari 2020 opende burgemeester Ahmed Aboutaleb het nieuwe hoofdkantoor van de International Solid Waste Association (ISWA) in het Cambridge Innovation Center Rotterdam. Vanaf dit jaar is Rotterdam de vestigingsstad van deze belangrijke internationale branchevereniging op het gebied van afval (voorheen gehuisvest in Wenen). Tegelijkertijd met de opening, start ook de kaartverkoop voor het ISWA2020 congres dat van 28-30 september 2020 plaatsvindt in het World Trade Center. (meer…)

Burgemeester Ahmed Aboutaleb: “De komst van ISWA naar Rotterdam onderstreept dat de stad een hotspot is voor innoverende en duurzame organisaties. Rotterdam heeft hoge ambities en we zijn erg blij dat ISWA samen met ons deze ambities gaat realiseren.”

Circular And Low Carbon Initiative
In januari starten ISWA, NVRD en Rotterdam een gezamenlijk project, het Circular And Low Carbon Initiative. In dit gezamenlijke project wordt de huidige stand van zaken van de circulaire economie in Rotterdam kwalitatief onderzocht en in kaart gebracht. Variërend van de schoenmaker op de hoek tot het hoofdkantoor van multinationals in Rotterdam en de haven. Tijdens het ISWA World Congress worden de eerste tussenresultaten gepresenteerd.

Antonis Mavroupoulis, ISWA-voorzitter: “Dit is een spannende tijd voor ISWA, want we gaan ons 50e jaar in met nieuw management, nieuwe medewerkers en een nieuw thuis. De gemeente Rotterdam deelt onze wereldwijde visie met een focus op internationale samenwerking om een circulaire economie te realiseren. We zijn er trots op – “Make It Happen!” Wat mij betreft is er geen betere plek om het ISWA-secretariaat te huisvesten”.

Start kaartverkoop ISWA2020
Op 13 januari start ook de kaartverkoop voor het ISWA2020 congres. Het ISWA World Congress is het meest prestigieuze internationale congres voor de afvalsector en wordt georganiseerd door de gemeente Rotterdam en de NVRD. Hoofdthema’s van het congres zijn dit jaar: verwerking en recycling van afval, afval in wateren en oceanen, circulaire en koolstofarme economie, innovatie in steden en bouw- en sloopafval. Deze thema’s sluiten aan bij de ambitie van Rotterdam om voorop te lopen in de circulaire economie. Elma Media is op dit moment druk bezig met het benaderen van exposanten die willen deelnemen aan het ISWA-congres. Als u met een stand wilt aanwezig zijn op dit congres, dan kunt u contact opnemen via 0226 – 331600 of info@elma.nl.