Case study: eerste 3dGeprinte gebouw van Europa in beton

In 2017 verrijst in Nederland het eerste 3dGeprinte gebouw in beton van Europa. De voorbereidingen zijn in volle gang, ervaringen worden middels kennissessies al gedeeld. Een boeiend fenomeen, waarmee u uw leden kunt informeren en inspireren.

(meer…)

Belevingshotel De Slaapfabriek in Teuge realiseert het 3dGeprinte gebouw in beton dat fungeert als vergaderlocatie. Met de laatste audiovisuele en andere technieken wordt er een spectaculaire virtuele omgeving gecreëerd, zoals Central Park New York, inclusief geluid en geur. Dit vraagt om een gebouw met een uniek exterieur én interieur. Een ontwerp dat iconisch is en past binnen de normen en waarden van de opdrachtgever op het gebied van duurzaamheid. Om dit te realiseren is gekozen voor 3D printen. Naast snelheid en vormvrijheid heeft het als voordeel dat duurzamer kan worden geproduceerd dan bij een traditioneel betonnen gebouw. Het wordt gerealiseerd door Cybe Construction, Witteveen & Bos, Van Wijnen en de architect Pim van Wylick van de Form Foundation.

De ontwikkelingen volgen?
Elma Media biedt uw vereniging de mogelijkheid om dit project op de voet te volgen en in te zetten richting uw leden met het oog op de toekomst.

Voordelen voor uw vereniging:

– Versterking van de waarde propositie als innovator op het gebied van circulair bouwen en technologische innovatie.

– Gebruik van content die wordt gepubliceerd rondom dit project.

– Ledenbinding doordat u concrete praktische informatie levert en tegelijkertijd als ‘eyeopener’ fungeert.

– Vergroten van uw zichtbaarheid doordat u ook bij potentiële leden onder de aandacht komt.

Meer weten over dit initiatief? Neem contact op met Ellen Dekker via e.dekker@elma.nl of (0226) 33 16 18.