Delcour benoemd tot directeur KIVI

Miguel Delcour is benoemd tot directeur van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI). Hij neemt per direct de taken van interim-directeur Bart Struwe over. (meer…)

Delcour komt aan de leiding te staan van het KIVI-bureau dat het hoofdbestuur en de vijftig gespecialiseerde afdelingen van de beroepsvereniging van ingenieurs ondersteunt. Bij KIVI zijn ook veel ingenieurs uit de spoorsector aangesloten.

Ondersteuning ingenieurs
KIVI werd in 1847 opgericht en heeft tegenwoordig 18.000 leden in vrijwel iedere technische specialisatie. KIVI ondersteunt ingenieurs in de uitoefening van hun beroep en draagt het belang van ingenieurs en techniek voor de samenleving uit.

Delcour (1975) is opgegroeid in Hilversum. Hij studeerde Technische Bedrijfskundige/Grafisch Management Tilburg en Bedrijfswetenschappen aan de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Zijn voornaamste interesses liggen in de combinatie van een management, complexe politieke- en bestuurlijke structuren, techniek en commercie. Delcour zat eerder in het bestuur van de Montessori vereniging en is directeur geweest van de KVGO.