Drie tips die de online zichtbaarheid van uw MKB-bedrijf verbeteren

Ook als MKB-bedrijf is het belangrijk dat uw potentiële klanten weten dat u bestaat. Dit kunt u bereiken door goed zichtbaar te zijn in de zoekmachine Google. Hoe hoger u terecht komt in de zoekresultaten van Google, hoe beter de zichtbaarheid voor potentiële klanten. Lees hier drie tips die u helpen uw online zichtbaarheid te verbeteren.

(meer…)

1. Meld uw bedrijf aan bij Google Maps.
Google Maps is een online kaartendienst van Google, waarmee o.a. bedrijven en winkels opgezocht kunnen worden en waarmee je routes kunt uitzetten. Wanneer u uw bedrijf heeft aangemeld, toont Google Maps hierbij aanvullende informatie, zoals de website, het telefoonnummer en het adres van uw bedrijf. Uw website wordt ook getoond in de lokale zoekresultaten.

2. Zorg dat de teksten op uw website SEO-vriendelijk zijn.
Search Engine Optimization (SEO) heeft alles te maken met zichtbaarheid op Google. Als u lokaal zichtbaar wilt zijn, is het belangrijk de SEO hierop aan te passen. Iemand die op zoek is naar een nieuwe fiets in Amsterdam zal Google de zoekopdracht ‘Fietswinkel Amsterdam’ geven. Maar ook ‘nieuwe fiets Amsterdam’ is een optie. Het is belangrijk dat dit soort zoekwoorden verwerkt worden in de teksten op de website.

3. Maak een Google Plus pagina aan.
Google Plus is het sociale netwerk van Google. U kunt voor uw bedrijf gemakkelijk een profiel aanmaken. Uw belangrijkste gegevens zullen zichtbaar zijn op het moment dat iemand de naam van uw bedrijf intypt. Het betekent niet dat de website hoger komt in de zoekresultaten van Google. Hiervoor moeten +1-tjes (likes) behaald worden.

Elma Online is een full-service internetbureau. Wij zijn gecertificeerd Google-partner op het gebied van online marketing. Zoekmachine optimalisatie en effectieve SEA campagnes staan hierin centraal. Onze aanpak is gericht op het behalen van maximaal rendement. Wilt u weten hoe Elma Online u kan helpen? Neem gerust contact met ons op via (0226) 33 16 22.