Duizenden aanmeldingen na oproep ActiZ

Mensen die willen helpen in de zorg melden zich volop aan. Sinds een oproep eind vorige week registreerden zich 4700 mensen zonder ervaring in de zorg en nog eens ruim duizend met ervaring. (meer…)

Mensen die nu weinig om handen hebben, zoals werknemers in de horeca en de reiswereld, is gevraagd – tegen betaling – te komen helpen in de zorg. Als ze eerder al eens in de zorg hebben gewerkt is dat helemaal mooi, maar ook anderen zijn welkom. Die kunnen voor lichte zorgtaken worden klaargestoomd met een cursus van een week. Werkgevers werd intussen gevraagd in hun personeelsbestand te zoeken naar mensen die uitgeleend zouden kunnen worden aan de zorg en die ze voor de gelegenheid wel even willen missen.

De oproepen komen van ActiZ, de branchevereniging van organisaties in de (ouderen)zorg, en van Extra handen voor de zorg, een breed samenwerkingsverband van onder meer werkgeversorganisaties en opnieuw ActiZ. Extra handen voor de zorg bestaat al langer en had al 2500 mensen beschikbaar, maar dat moeten er veel meer worden. Hoeveel is niet te zeggen, aldus een woordvoerder van de initiatiefnemers, maar vooralsnog is het hoe meer hoe liever.