Elma Online doet web development en hosting voor Hollandgold.nl

In 2010 is de webshop Hollandgold gestart met de online verkoop van fysiek goud en zilver aan particuliere beleggers en spaarders. Vanwege de grote onrust in de financiële markten sinds de kredietcrisis van 2008 is de goud- en zilverkoers enorm gestegen. Daarmee is de vraag naar fysieke edelmetalen als veilige haven flink toegenomen.

(meer…)


In de goud- en zilverhandel gaat het om aanzienlijke bedragen, daarom is het essentieel om de webshop van Hollandgold op een betrouwbaar, veilig en stabiel hostingplatform onder te brengen. Daarbij worden er zeer specifieke eisen gesteld aan de back-end voor de verwerking van actuele koersen. Elma Online heeft als oplossing een geoptimaliseerde Magento-server opgeleverd die voldoet aan de hoogste performance- en beveiligingseisen.

Elma Online doet daarbij ook de web development van deze Magento webshop. De mogelijkheden die Magento biedt om functionaliteit uit te breiden en toe te spitsen op de wensen van klanten zijn eindeloos. Zo is er een prijs-koers-module ontwikkeld om actuele koersen per minuut door te rekenen naar de verschillende producten. Het kopen van goud is daarmee mogelijk tegen de meeste actuele handelskoersen. Ook zijn er koppelingen gebouwd met een speciaal handelsplatform waarin in- en verkoop van edelmetalen gereguleerd is.

Elma Online is onderdeel van de Elma Media Groep