App voor Vereniging de Binnenvaart

Het stond al een tijdje op hun verlanglijstje, maar nu is het dan eindelijk zover. Vereniging de Binnenvaart heeft haar eigen app geïntroduceerd waarin liefhebbers zo goed als alles kunnen vinden over de internationale binnenvaartvloot. Elma ontwikkelde en bouwde de app die deze zomer in gebruik is genomen. (meer…)

Meer dan 15.000 gegevens van de internationale binnenvaartvloot met daarbij ruim 60.000 foto’s. Het is daarmee niet alleen een zeer uitgebreide, maar ook unieke database geworden waarin alle specificaties van de schepen staan vermeld met daarbij de nodige foto’s. Het primaire doel van de app is om de leden meer te betrekken bij de vereniging en tegemoet te komen aan hun gezamenlijke passie. Maar daarnaast is het tevens bedoeld om de kennis te vergroten en het maritiem erfgoed  veilig te stellen en te archiveren.

3.200 leden
De Vereniging de Binnenvaart, die is opgericht in 1990, heeft zo’n 3.200 leden en dat aantal is de laatste jaren toegenomen. De missie is het stimuleren van de interesse in de nationale en internationale binnenvaart op niet-politieke, -commerciële of -ideologische grondslag. De vereniging streeft er naar de historie van rederijen en particuliere vaart te behouden.

Binding en interactie
De app is een absoluut stukje maatwerk waarbij Elma de vereniging met raad en daad heeft bijgestaan. Een app is een modern en proactief communicatiemiddel dat steeds vaker wordt ingezet door verenigingen om de binding en interactie met leden te vergroten.