Elma Media zet Netwerkapp in voor digitalisering verenigingsland

Elma Media heeft een exclusieve samenwerkingsovereenkomst gesloten met Inscene Company uit Utrecht om binnen branche- en beroepsverenigingen Netwerkapp te introduceren. Netwerkapp is een perfecte online tool om de interne communicatie en community building binnen branche- en beroepsverenigingen en bedrijven te optimaliseren.

(meer…)

Netwerkapp is ontwikkeld door Elma Bassa en Margriet de Groot van Inscene Company en is van oorsprong bedoeld om tijdens events en congressen organisatoren interactief te laten communiceren met bezoekers en bezoekers met elkaar, zowel vooraf, tijdens als na afloop van een bijeenkomst. Hiermee wordt de impact en het rendement van een event vergroot en het contact tussen deelnemers interactief gestimuleerd. ”Het succes van een congresbezoek hing meestal af van de toevallige ontmoetingen bij de koffietafel of in workshoprondes. Met de app wordt het effect en de waarde van een congres duidelijk verlengd”, aldus Bassa.

Community building
Nu de app enige tijd draait en een sterke basis heeft verworven in de eventbranche is deze inmiddels breder inzetbaar bijvoorbeeld voor community building binnen een bedrijf of organisatie. ”De basistoepassing van Netwerkapp blijft natuurlijk erg interessant,” zegt Michiel van Overbeek, directeur van Elma Media, ”maar dankzij een recente uitbreiding van het product is het ook voor branche- en beroepsverenigingen een veelzijdig communicatie-instrument geworden en zeer geschikt om informatie over te dragen en service te verlenen. Immers, bijna iedereen loopt met een smartphone op zak en met de app kun je snel en direct met je achterban communiceren. De app heeft extra functionaliteiten waarmee de toepassing continu als communicatie- en kennistool blijft functioneren. Daarmee is het gebruik ervan niet meer afhankelijk van de duur van een event. Je kunt permanent online met elkaar in contact staan, vragen en antwoorden delen, bijeenkomsten en opleidingen aankondigen en je daarvoor aanmelden, nieuwsberichten versturen, push notificaties sturen en polls en enquêtes houden. Je hebt als vereniging zo voortdurend de vinger aan de pols. De applicatie wordt geheel in de huisstijl van een organisatie opgetuigd, waarmee het overkomt als een eigen product met een eigen specifieke communicatiewaarde. Leden kunnen onderling makkelijker contact met elkaar zoeken en zo de community versterken. Daarom geloven we dat deze app een grote meerwaarde en absoluut de toekomst heeft.”

Aanvulling
Voor Elma Media is Netwerkapp een waardevolle aanvulling op hun toch al brede portfolio van mediaproducten voor branche- en beroepsverenigingen. Van Overbeek: ”Met Netwerkapp kunnen we onze dienstverlening naar verenigingen verder uitbreiden en verder moderniseren. Naast alle traditionele en web-based media, kun je je verenigingsleven nu ook vanuit een eigen app-omgeving ondersteunen. En dat sluit aan bij de tijd van nu. Immers, de rol van de verenging verandert en de vraag naar een proactieve ondersteuning van leden neemt toe. Communicatie loopt tegenwoordig steeds meer via de mobiel en steeds minder via de vaste computer. Met deze app spelen we op die ontwikkeling in en versterken we de community functie van een vereniging. Maar het is ook interessant voor bedrijven om dit in zetten voor hun interne communicatie. De mogelijkheden zijn dus zeer divers. De combinatie tussen Elma en Inscene is ook interessant. De bedrijven vullen elkaar prima aan waarbij Inscene als hoogwaardige app-ontwikkelaar opereert en Elma de ervaren mediapartij is die goed weet hoe de techniek optimaal moeten worden afgestemd op de communicatiebehoefte van de klant.”

Gerenommeerde partijen die inmiddels met Netwerkapp werken zijn: FD Mediagroep, Rabobank, KPMG, MKB Nederland, KNVB, en diverse verenigingen, zoals De Nederlandse Associatie (DNA). Meer weten over Netwerkapp? Neem dan contact op met Ellen Dekker van Elma Media Nederland: e.dekker@elma.nl of met André de Vulder van Elma Media België: a.devulder@elma.be.

IF Eventniveau (2)

Van links naar rechts:
Arjan Appel, Elma Bassa, Ellen Dekker en Michiel van Overbeek.