Aanstaande registratie- en kentekenplicht: de Fedecom helpt met veel succes haar leden met het scheppen van duidelijkheid middels een beslisboom

Met de branche specifieke beslisboom schept de branchevereniging Fedecom duidelijkheid voor boeren, loonwerkers, hoveniers en mechanisatie- en heftruck-bedrijven over de aanstaande registratie- en kentekenplicht. (meer…)

Per 1 januari 2021 moeten eigenaren van nieuwe (land)bouwvoertuigen die op de openbare weg rijden hun voertuigen registreren én voorzien van een kenteken. Maar ook voor eigenaren van bestaande (land)bouwvoertuigen verandert er iets. Welke voertuigen hebben welke verplichting en welke voertuigen zijn vrijgesteld? Dat hangt van veel factoren af en zorgt voor veel vraagtekens in de sector! Verenigingsdirecteur Gerard Heerink wil dat de leden de nieuwe regels goed kunnen toepassen zodat ze hun klanten het juiste advies kunnen geven. In nauw overleg met het RDW werd er een schema gemaakt en Elma Media kreeg de opdracht om dit in een heldere beslisboom weer te geven. Vervolgens zijn hier posters en flyers van gedrukt en opgestuurd naar alle leden.

Icoontjes en stroomschema
Omdat de gebruikte afkortingen en termen voor de meeste mensen niet direct duidelijk zijn, geeft de Fedecom beslisboom middels icoontjes aan welk type voertuig de wetgever precies bedoelt. Want een verkeerde inschatting kan grote gevolgen hebben.

Via een stroomschema met korte en duidelijke toelichtingen creëert de beslisboom snel overzicht en duidelijkheid. In één oogopslag is duidelijk of het nieuwe of reeds in gebruik zijnde (land)bouwvoertuig geregistreerd moet worden en of er een kentekenplaat moet worden gemonteerd. En het wordt duidelijk voor welke categorieën voertuigen een vrijstelling of uitzondering geldt. Overigens is een vergelijkbare, overzichtelijke beslisboom voor de APK-plicht gemaakt.

Eigen logo van de leden
De leden van Fedecom kunnen de posters en flyers bijbestellen en deze voorzien van hun eigen logo. Zo kunnen zij bij het adviseren van hun klanten hun eigen flyer meegeven. Gerard Heerink: “Wij hebben als vereniging veel positieve reacties van onze leden mogen ontvangen. En daar zijn wij blij mee, want wij zijn ervoor om de leden hun vak goed uit te laten voeren. Inmiddels fungeert de vereniging als totale vraagbaak voor de diverse aanpalende sectoren”