FOCWA-directeur Femke Teeling geeft gastles bij VMBO in Veenendaal

Femke Teeling, directeur FOCWA, gaf onlangs samen met Schadenet Rijnders Veenendaal een gastles bij vmbo-school Het Perron. Tijdens de gastles werden de leerlingen meegenomen in de wereld van het schadeherstel. (meer…)

Volgens FOCWA is het geven van gastlessen een van de meest effectieve methodes om nog meer jongeren te enthousiasmeren om een studie of baan te kiezen in de schadeherstelsector.

FOCWA was afgereisd naar Veenendaal om een gastles te geven op Het Perron, de school voor voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (VMBO), praktijkonderwijs (PrO) en middelbaar beroepsonderwijs niveau 2 (MBO 2). Tijdens de gastles enthousiasmeerden Femke Teeling (FOCWA) en Joost van Keulen (Schadenet Rijnders) de leerlingen over het vakmanschap van schadeherstellers en carrosseriebouw. Ook gingen leerlingen zelf aan de slag. Zo konden ze virtueel spuiten, een schaalmodel in elkaar steken en auto-onderdelen schuren. Dit zorgde voor een energieke sfeer met geïnteresseerde jongeren!

Femke Teeling: “Het was een inspirerende middag voor de jongeren, maar ook voor ons als brancheorganisatie. Dit zijn de technici die over een aantal jaar aan het werk gaan, dit zijn mogelijk dé schadeherstellers van de toekomst! Door gastlessen te geven jongeren kennis te laten maken met ons vakmanschap, zullen ze pas echt een goed beeld krijgen wat er eigenlijk allemaal mogelijk is.” Teeling vult aan: “Met ikwordschadehersteller.nl proberen we daarnaast jongeren, hun ouders en bedrijven te informeren over opleidingen en beroepen in de schadeherstelsector en wat ze bijvoorbeeld kunnen verwachten.”