Het primaire proces van de leden

Verenigingen die voor Corona proactief bezig waren, deden het toen al relatief goed. Ze werden door hun leden gezien als een waardevolle toevoeging.

Corona heeft aangetoond dat leden juist in moeilijke tijden terugvallen op hun vereniging om hen te helpen bij hun primaire proces. Leden namen veelvuldig contact op met hun vereniging om een beroep te doen op hun expertise. (meer…)

Een voorbeeld hiervan is de horeca met vragen als: hoe richt ik mijn terras in, hoe richt ik mijn camping in volgens de richtlijnen van de RIVM. Vragen waarvoor ondernemers de deskundigheid van hun vertrouwde vereniging opzoeken.

Dit is een duidelijk verschil met de tijd voor Corona. Leden verwachten nu juist advies, ondersteuning, handvatten en daadkracht van hun vereniging op hun primaire proces.

Omdat dit voor verenigingen van zo’n grote meerwaarde blijkt te zijn, is het absoluut iets om in de toekomst door te zetten. U kunt dit uitbouwen door meer praktisch te ondersteunen in het primaire proces van uw leden.

Dit was voor de meeste verenigingen voor Corona ‘not-done’. Gezien de grote wens vanuit de leden is het nu tijd om dit op te pakken. Praktisch ondersteunen vanuit deskundigheid!

Bron: DNA