Hoe de VHG nieuwe leden welkom heet

Branchevereniging VHG, de branchevereniging voor ondernemers in het groen, organiseert twee keer per jaar een open dag voor nieuwe leden. Zij worden dan op het verenigingsbureau in Houten ontvangen door VHG-directeur Egbert Roozen, hoofd ondernemershelpdesk Richard Maaskant en bestuursvoorzitter Rien van der Spek.

(meer…)

Branchevereniging VHG is dé belangenbehartiger en adviseur voor hoveniers, groenvoorzieners, boomspecialisten, dak- en gevelbegroeners en interieurbeplanters. Met het VHG-lidmaatschap kan de ondernemer zijn bedrijf nog sterker profileren en zich onderscheiden in de markt. Bovendien ondersteunt VHG in de dagelijkse bedrijfsvoering.

Ledenwerving

Ondernemers die geïnteresseerd zijn in het lidmaatschap ontvangen een uitgebreid informatiepakket over de diensten en tools die VHG biedt. De bedrijfsadviseurs van VHG ondernemershelpdesk bieden desgewenst nadere toelichting. Potentiële nieuwe leden zijn bovendien van harte welkom tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst die VHG jaarlijks organiseert op de eerste dag van de Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg. Zij kunnen een interessant programma bijwonen en op de VHG-stand kennismaken met de diensten en producten. Voor ondernemers die tijdens deze beurs lid worden, geldt een speciale beursaanbieding.

Dichtbij

Doel van de open dag voor nieuwe leden is om de dienstverlening toe te lichten en de drempel te verlagen. ,,Het is makkelijker om contact op te nemen als je de gezichten bij de medewerkers kent”, aldus directeur Egbert Roozen. Ook hoofd ondernemershelpdesk Richard Maaskant benadrukt dat tijdens zijn presentatie: ,,Bel, mail of spreek ons aan tijdens een bijeenkomst als u met vragen of knelpunten worstelt. We zijn dichterbij dan u denkt.”

Nuttig

Tijdens een rondleiding maken de ondernemers kennis met de medewerkers van het verenigingsbureau. Aansluitend krijgen ze informatie over de activiteiten van VHG en de ondersteuning en hulpmiddelen die VHG ondernemershelpdesk biedt. Ze gaan aan de slag met een handige tool om zicht te krijgen op hun bedrijfsresultaten en kunnen kosteloos deelnemen aan een workshop uit het VHG Professionaliseringsprogramma. De nieuwe leden waarderen deze ontvangst: ,,Veel informatie, allemaal heel erg nuttig”, aldus een deelnemer. ,,Ik was al eens lid van VHG maar haalde er toen niet zoveel uit. Dat zal dit keer anders zijn, de tools zien er veelbelovend uit.

Bedrijfsbezoek

Alle nieuwe VHG-leden worden na aanmelding bezocht door een bedrijfsadviseur van VHG ondernemershelpdesk. Tijdens dat gesprek wordt de dienstverlening uitgelegd en kan meteen worden ingegaan op ondernemersvragen. Ook krijgt het nieuwe lid een informatiepakket met handige tools.

Over Branchevereniging VHG

Branchevereniging VHG behartigt de belangen van de ondernemers in het groen. Bij VHG zijn in totaal 1.100 bedrijven aangesloten. VHG wil namens de branche de gesprekspartner zijn die maatschappelijke en economische meerwaarde van groen onder de aandacht brengt bij politiek, institutionele partijen en burgers. De branche streeft maatschappelijk verantwoord ondernemen na en levert met haar diensten een bijdrage aan de kwaliteit van de leefomgeving en de gezondheid van mensen. VHG legt vanuit dat oogpunt ‘de groene verbindingen’ naar mens en maatschappij.