Hygiëne-protocol ter voorbereiding heropening kappers

Kappers mogen hun vak niet uitoefenen, maar dat betekent niet dat ze zitten af te wachten! De ANKO is dan ook al bezig met de voorbereidingen voor de heropening van de branche. Ze willen zich daarin proactief opstellen richting het RIVM. Als ze weer open mogen, willen ze daar helemaal klaar voor zijn. (meer…)

Deze week wordt bekend gemaakt welke maatregelen wel of niet voor een langere periode in stand blijven. Als de mogelijkheid zich aandient dat kappers (onder voorwaarden) weer mogen knippen, is het van groot belang dat er een kant en klaar plan gereed is. Om dit goed voor te bereiden, start de ANKO onder meer met de totstandkoming van een Hygiëne-protocol.

De ANKO heeft hiervoor een werkgroep samengesteld waarin de haarwerkers, barbers, black hair en diverse grote en kleine kappersbedrijven vertegenwoordigd zijn. Het doel van deze werkgroep is om te komen tot een door de Rijksoverheid ondersteund hygiëne-protocol voor de gehele kappersbranche, dat bovendien praktisch, eenvoudig en op basis van de beschikbare middelen uit te voeren is.