KNS aan de basis van Ondernemersacademie Food

De economie loopt weer op rolletjes. Ook in de foodbranche. De consument betaalt weer graag, voor de combinatie van gemak en beleving. Dit concept van tijdsbesparing plus beleving biedt een kansrijk klimaat voor creatieve en innovatieve foodondernemers. Er liggen prachtige mogelijkheden voor wie durft te experimenten. (meer…)

De Ondernemersacademie Food haakt daar graag op in, want de foodspeciaalzaak vers moet behouden blijven. De foodspeciaalzaak vers, met ambachtelijke producten op basis van vlees, is namelijk een onmisbaar boegbeeld in het Nederlandse straatbeeld en dat moeten we voortzetten. Goed voor de klant en goed voor de hele keten. Met nieuwe initiatiefrijke en innovatieve foodondernemers lukt dat gegarandeerd. Daarom is de Ondernemersacademie Food opgericht. De Ondernemersacademie Food is opgericht in opdracht van SVO vakopleiding food in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Slagers.

De gloednieuwe opleiding Ondernemersacademie Food heeft tot doel om (zij-)instromers die kiezen voor het ondernemerschap op te leiden. Zo wordt een bijdrage geleverd aan het tekort aan opvolgers in foodspeciaalzaken waaronder de slagersbranche. Na hun opleiding zijn deelnemers veelzijdig foodondernemers en daardoor goed opgewassen tegen de veranderende markt. Bij het initiatief was het doel in eerste instantie om de deuren van de ambachtelijke slagerijen open te houden. Door het aansprekende concept hebben ook andere branches zich inmiddels aangesloten bij dit initiatief om zo ondernemerschap in foodspeciaalzaken te ontwikkelen.

Deze gloednieuwe opleiding heeft tot doel om (zij-)instromers, die kiezen voor het ondernemerschap, op te leiden. Tijdens de feestelijke opening door Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer, was er ruim aandacht voor ondernemen en de veelzijdigheid van het foodondernemerschap in het bijzonder. Met het plaatsen van het laatste element in een plaquette met het beeldmerk van de Ondernemersacademie Food werd de academie officieel geopend.

Staatssecretaris Mona Keijzer; “Het tekort aan opvolgers in foodspeciaalzaken waaronder de slagersbranche wordt een steeds groter probleem. De oprichting van de Ondernemersacademie Food laat zien dat de branche zelf aan de slag is gegaan om dit probleem op te lossen. De terugkeer van vakscholen in allerlei nieuwe jasjes, die passen bij deze tijd, is toe te juichen. Niet voor niets staat dit voorbeeld genoemd in mijn MKB Actieplan. Dankzij dit soort initiatieven blijft het prachtige slagersvak ook behouden voor toekomstige generaties.”

Er zijn 11 deelnemers gestart. Hun achtergrond varieert. Zo is er een deelnemer met achtergrond van makelaardij, diëtiek en onderwijs.

Ondernemersacademie Food: de tweede groep start in september 2019!