Nieuwe leden triggeren met gratis aanbod

Potentiële leden triggeren om lid te worden van uw vereniging? Doe een gratis aanbod. Mensen zijn gek op ‘gratis’ en u biedt zo de mogelijkheid om laagdrempelig kennis te maken. De Koninklijke Bibliotheek doet dat met de VakantieBieb, een app waarmee zowel leden als niet-leden ‘s zomers gratis e-books kunnen lezen. Het blijkt een gouden greep.

(meer…)

De VakantieBieb app beleeft dit jaar alweer zijn 5e editie. Al bij de start in 2013 bleek de app meteen succesvol: binnen een maand registreerden meer dan 90.000 mensen zich en werden  400.000 e-books gedownload.

De app werd ontwikkeld door Internet Service Nederland (www.isn.nl ), onderdeel van de Elma Media Groep, en biedt ruim 60 gratis e-books voor het hele gezin. Het doel van de VakantieBieb is tweeledig: enerzijds mensen enthousiasmeren en als lid werven voor de e-books van de bibliotheek, anderzijds hoopt de bibliotheek hiermee het leesniveau van kinderen op peil te houden tijdens de zomervakantie.

Trek potentiële leden met ‘gratis’ over de streep

Kijk ook eens naar de mogelijkheden binnen uw branchevereniging om potentiële leden gratis te laten ‘meedoen’. Het kan een app zijn, maar ook het gratis toesturen van een editie van uw vakblad of een uitnodiging voor een event. Inspiratie nodig? Wij denken graag met u mee!