Sprekers Elma Inspiration Day

Het belooft een boeiend en inspirerend event te worden, de Elma Inspiration Day 2017 #1 op 6 april a.s. Marketing- en communicatie-experts Nicole van Dinteren, Erica Looren de Jong, Rik Luttmer en Margriet de Groot geven hun visie op effectieve ledencommunicatie. Dat mag u niet missen!

(meer…)

Nicole_van_Dinteren

Op welke wijze creëert u actieve en betrokken leden? Hoe zorgt u ervoor dat passieve leden uw ambassadeurs worden? Het begint met het inzichtelijk krijgen van de commitmentcurve en de loyaliteitsladder, zodat u weet wat de drijfveren van uw leden zijn. Pas dan kunt u de “desires” omzetten in “needs”.

Nicole van Dinteren is Marketing Consult en daarnaast sinds 19999 verbonden aan de Hogeschool Inholland als docent Marketing. Tijdens deze sessie neemt Nicole u mee in een aantal theoretische modellen die tot inzicht leiden en wisselt deze af met diverse inspirerende praktijkvoorbeelden.

5915_EricaLoorendeJong_14april2016_vk

Erica Looren de Jong is Hoofd Communicatie & Ledenservice van de NBA. Zij is sinds 2006 verbonden aan de beroepsvereniging voor accountants. In 2015 is de communicatiemix van de NBA (Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants) volledig gerestyled. Erica vertelt wat de beweegredenen waren en wat voor effect dit heeft op ledenbinding.

Rik

Rik Luttmer is werkzaam als loyalty directeur bij Dunck Loyalty Marketing. Al 15 jaar helpt hij organisaties (o.a. Amnesty International, Longfonds, KWF, FNV, Bol.com, Unilever) met behoud- en loyaliteitsvraagstukken. Hij is gefascineerd door het menselijk brein en alles wat daarin afspeelt. Hij is er heilig van overtuigd dat loyaliteit beïnvloedbaar blijft en bovendien voorspelbaar is.

Het wordt voor goede doelen steeds lastiger om loyale en actieve donateurs aan zich te binden. Wat maakt een donateur loyaal? En welke loyaliteitsinstrumenten werken effectief hierbij? Rik Luttmer schets een duidelijk raamwerk en kleurt deze in middels praktijkvoorbeelden uit binnen en buitenland.

pasfoto margriet

Margriet de Groot laat u zien hoe u morgen kunt starten met het bouwen en oprichten van een community. Margriet de Groot is mede-oprichter van Netwerkapp en onderzoekt in samenwerking met de TUE hoe je beter kunt Netwerken met serious gaming. Eén van de unieke USP’s van uw vereniging is het waardevolle netwerk. Halen uw leden momenteel het maximale resultaat uit het netwerk? Als u actieve en betrokken leden wilt realiseren, zult u eerst moeten inventariseren waar de interesses, wensen en behoeften liggen.

Op welke thema’s willen zij discussiëren en kennis delen? U kunt als vereniging de verbindende factor zijn en de leden aan elkaar koppelen. Vervolgens kunt u leden bewegen om actief te zijn en zelfs door te laten groeien naar een ambassadeur.

Nog niet aangemeld? Meld u nu gratis aan bij Dorine de Vries via marketing@elma.nlDe Elma Inspiration Day vindt plaats op donderdag 6 april van 13.00 tot 17.00 uur bij de NBA in Amsterdam. Bij een no-show wordt € 25,- in rekening gebracht i.v.m. de catering.