Responsive website wordt beloond door Google

Onlangs is er door Google een wijziging doorgevoerd in de weergave van de mobiele zoekresultaten. Als er via een mobiel toestel gezocht wordt in Google verschijnt er in de zoekresultaten de tag ‘Voor Mobiel’. Hierdoor kan een gebruiker zien dat de website geschikt is voor mobiele gebruikers en daarmee gebruiksvriendelijk.

(meer…)

Mobielvriendelijke website


Gebruikers via mobiel verkeer is nog steeds groeiende en daarmee een belangrijk groep om op te richten. Het kan namelijk zomaar zijn wanneer uw website mobiel niet optimaal werkt, dat u leads mist en dat zou zonde zijn.

Benieuwd of uw website mobielvriendelijk is?
Google heeft een gratis tool ontwikkelt om gemakkelijk te testen of uw website mobielvriendelijk is. Klik hier om te kijken of uw website mobiel vriendelijk is. Vul vervolgens de url van uw website in en zie gelijk of u website mobielvriendelijk is.

Op het moment dat de tool aangeeft dat de website niet mobielvriendelijk is, dan wordt het tijd voor een aanpassing aan uw website. De meest logische keuze is om er voor te zorgen dat uw website responsive wordt. Dit houdt in dat uw website zich automatisch aanpast aan elk venster van de gebruiker.