Transformeer uw vereniging tot dynamische community

Het is het droombeeld van elke vereniging: leden die zich betrokken voelen en zich actief opstellen waardoor er binnen uw vereniging een dynamische, relevante en succesvolle community ontstaat. Hoe dat is te realiseren? Kies het beste communicatiemiddel en slaag erin uw community succesvol te positioneren.

(meer…)

Community Netwerkapp

Een bloeiende community waarin leden enthousiast participeren en waar de betrokkenheid vanaf spat, dat wil elke vereniging. Wij helpen u graag op weg:

Tip 1: Voor het opstarten van een online community is de Netwerkapp dé perfecte tool. Leden kunnen op elk gewenst moment met elkaar in verbinding staan, op een laagdrempelige manier. Bijvoorbeeld door binnen specifieke themagroepen kennis te delen.

Tip 2: Maak de community app onderdeel van uw totale communicatiestrategie en kies ervoor elk communicatiekanaal in te zetten voor een bepaalde boodschap. Kies bewust en stem de boodschappen op elkaar af.

Tip 3: Geef uw community een aantrekkelijke titel, waarmee mensen zich graag associëren en waardoor ze zich verbonden voelen met elkaar.

Tip 4: Werk met heldere zoekfilters, zoals specialisme, regio, werkgebied, et cetera. Leden kunnen elkaar daardoor snel vinden.

Tip 5: Maak verschillende groepen op basis van interesse, zoals specialismen, thema’s en projecten. Kies vooral thema’s die leven, zodat men daarover met elkaar in discussie kan gaan.

Tip 6: Onderstreep de toegevoegde waarde van de community voor de leden, zoals kennisdeling en de mogelijkheid om te sparren met collega’s uit het vak.

Tip 7: Verzamel meningen via een poll die u kunt gebruiken bij bijvoorbeeld onderhandelingen.

Tip 8: Maak gebruik van pushberichten, bijvoorbeeld om leden te attenderen op nieuwe events.

Tip 9: Verzamel met een enquête meningen en ideeën over het gebruiksgemak en de inhoud en vraag naar relevante topics om in de community te plaatsen. Zo professionaliseert u de community app en kunt u leden nog meer ondersteunen.