Uitslag HZC poll “Waarom bent u lid van HZC?”

Een aantal malen per jaar houdt HZC een poll op de website vanuit  het Promotieteam. Wij delen de uitslag graag met u. De vraag was: “Waarom bent u lid van HZC?”, waarbij men kon kiezen uit onderstaande opties. (meer…)

De belangrijkste reden om lid bij HZC te worden is voor u:

 • Een échte machinist (monteur) is lid bij Vakvereniging Het Zwarte Corps
 • Ik kan met mijn vragen over werk & inkomen altijd terecht bij de HZC-Servicedesk
 • Mijn rayonbestuurder komt bij mij thuis
 • HZC onderhandelt met werkgevers en werkgeversorganisaties over cao’s en arbeidsvoorwaarden
 • HZC-leden worden goed geïnformeerd via De Machinist, de HZC App, de website en nieuwsbrieven
 • Ik kan gepassioneerde vakgenoten ontmoeten bij o.a. ledenvergaderingen of evenementen
 • HZC-leden maken samen een sterkere vuist dan ik alleen
 • Alle machinisten en monteurs moeten in HZC verenigd zijn, zodat hun stem beter gehoord wordt!
 • Het OSF kan mij ondersteunen wanneer ik ooit in de (financiële) problemen raak
 • HZC is aangesloten bij vakcentrale VCP
 • Andere reden (geef deze aub door via e-mail: jburgers@hzc.nl)

Uit het totaal aantal stemmen blijkt dat de belangrijkste reden om lid bij HZC te worden is, dat “Een échte machinist (monteur) lid is bij Vakvereniging Het Zwarte Corps”. Dit antwoord was goed voor 32,05% van de stemmen. Op een 2e plaats staat “Alle machinisten en monteurs moeten in HZC verenigd zijn, zodat hun stem beter gehoord wordt!” met 17,95% van de stemmen. “Ik kan met mijn vragen over werk & inkomen altijd terecht bij de HZC-Servicedesk” kreeg 14,1% van de stemmen.

“HZC onderhandelt met werkgevers en werkgeversorganisaties over cao’s en arbeidsvoorwaarden” en “HZC-leden maken samen een sterkere vuist dan ik alleen” kregen beiden 11,54% van de stemmen. “HZC-leden worden goed geïnformeerd via De Machinist, de HZC App, de website en nieuwsbrieven” en “Andere reden” kregen allebei 5,13%, “Ik kan gepassioneerde vakgenoten ontmoeten bij o.a. ledenvergaderingen of evenementen” en “HZC is aangesloten bij vakcentrale VCP” kregen beiden 1,28%.  “Mijn rayonbestuurder komt bij mij thuis” en “Het OSF kan mij ondersteunen wanneer ik ooit in de (financiële) problemen raak” kregen geen stemmen”.

Leden hebben als andere reden aangegeven dat het vroeger heel normaal was om lid te zijn van een vakbond, het was iets om trots op te zijn. Ook als iemand niet meer werkzaam is, is hij/zij nog altijd volwaardig lid van het HZC.