Versnel de verandering

We have a strategic plan, it’s called doing things. Dit motto, gekozen door een van de groepen in de werkateliers Verenigen van de Toekomst, laat zien waar verenigingen naar zoeken. (meer…)

Het DNA cocreatieproject Verenigen van de Toekomst wordt binnenkort afgerond. De toekomst blijft en misschien verenigingen ook wel. Al moeten we ervoor waken de V&D van de samenleving te worden, waarschuwt een van de groepen. Als iedereen van ons houdt, maar niemand bij ons koopt, is het niet gelukt om onze waarde te laten zien. Hoe kunt u veranderen versnellen, concreter worden en direct waardevol worden voor leden, dat zijn de leidende vragen voor de verenigingsprofessionals die met elkaar aan de slag zijn gegaan voor de toekomt van het verenigen.

Ja-maar
Toekomstig verenigen ontwikkelen kan enorm gefrustreerd worden door alle ja-maars en heilige huisjes van het verenigen. Sarah Sladek maakte t-shirts met daarop #savetheassociation.  Leuk en ook ironisch. Concentreer u op wat u wilt zijn en behouden – het verbinden van mensen/organisaties op een maatschappelijke bijdrage – en laat alle andere heilige huisjes los. Ook de statuten, als dat moet, en inderdaad lidmaatschap, contributie. Kan allemaal anders, het gaat om het doel.

Digitale transfomatie
De digitale transformatie van verenigingen gaat al lang niet meer over slimmere ledenadministratie en crm, maar over digitaal organiseren, funden, kiezen en besluiten.  Om hier stappen in te maken kunt u veel leren van startups en digitale platforms, bijvoorbeeld Part Up en zijn er intussen al heel wat goed werkende oplossingen beschikbaar.

Join for me, stay for we
De waarde van de vereniging zit in het verbinden van een maatschappelijke waarde en een individuele positieve impact. Zorg dus niet alleen voor het personaliseren van uw communicatie, maar realiseer positieve ervaringen voor individuele mensen. Hoe en wat, dat is per vereniging anders. Ook als uw leden organisaties en bedrijven zijn, blijven het mensen die het lidmaatschap als waardevol ervaren – of niet.