VHG zet video in als communicatiemiddel

Of u nu kiest voor print of online: de mogelijkheden om te communiceren met uw leden zijn eindeloos. Maar heeft u ook al eens aan tv/video gedacht? VHG, de branchevereniging voor ondernemers in het groen, heeft een eigen VHG-Journaal. Het blijkt een succes.
(meer…)

VHG informeert zijn leden langs verschillende wegen. Er is een wekelijkse digitale nieuwsbrief, een tweemaandelijks magazine, een website en er wordt stevig gebruik gemaakt van social media als Twitter, Facebook en LinkedIn. Toch was er onder de VHG-leden ook behoefte om informatie meer in beeld gepresenteerd te krijgen.

“Dat was voor ons aanleiding om het VHG-Journaal te maken”, vertelt Egbert Roozen, directeur van VHG. “Het idee was een journaal te maken met items die je bij wijze van spreken ook in het NOS Journaal kunt zien. Journalistiek ingestoken en over onderwerpen die informatief zijn voor de leden. En die zij weer via hun eigen website kunnen delen met klanten en relaties. Twee keer per jaar maken we zo’n VHG-Journaal, dat hier te vinden is. Editie 4 trok bijvoorbeeld 1.471 unieke bezoekers, waarvan de meesten via een link uit de digitale nieuwsbrief van VHG het Journaal bekeken. Voor ons als VHG is het journaal een waardevol onderdeel van onze communicatiemix. Ook in onze contacten met stakeholders, bijvoorbeeld in onze politieke lobby, geeft het journaal een goede impressie waar VHG en de groene branche voor staan.”