Nieuws

Elma Media begeleidt de begeleiders in onderwijs naar nieuwe naam, huisstijl en meer

Een nieuwe vereniging voor schooldecanen en leerlingbegeleider vraagt om een nieuwe naam. En een nieuw logo met bijbehorende nieuwe huisstijl. Dit verzorgde Elma Media voor de NVS-NVL en VvSL.

Sinds 1 augustus 2021 gaan zij verder als één vereniging voor begeleiders in het onderwijs. De twee verenigingen bundelden hun krachten, zodat zij samen een leidende rol kunnen vervullen als het gaat om (loopbaan)begeleiding in het Nederlandse onderwijs.

De vraag
Beide verenigingen hadden hun eigen namen en communicatiemiddelen. Ze vroegen één naam en daarmee één huisstijl te bedenken. Daarnaast verzorgt Elma o.a. de acquisitie zodat de mediamix op een financieel aantrekkelijke manier gelanceerd en geproduceerd kan worden.

De oplossing
Tijdens een uitgebreide kick-off met de twee besturen brainstormden wij over de kernwaarden en missie van de nieuwe organisatie. Vervolgens zijn we aan de slag gegaan met de naamontwikkeling. In combinatie met de haalbaarheid van deze namen op het gebied van merknaamregistratie en domeinnamen en een eerste schets voor logo’s en huisstijlen, kwam een van de namen als dé naam uit de bus: BiOND (Begeleiders in Onderwijs).

Waarom deze naam en huisstijl? BiOND staat voor de vereniging voor Begeleider In het ONDerwijs. Het blauwgroene verloop in het logo geeft dynamiek en herkenbaarheid en het staat voor beweging in het vak.

Het resultaat
Een heldere naam en een frisse uitstraling. Dit hebben we doorgevoerd in het magazine, de nieuwsbrief en op de website, BiOND.nu. BiOND magazine lees je ontspannen vanuit je stoel en het geeft verdieping. Daarnaast wordt een magazine bewaard en later nog eens opgepakt om verder te lezen. De gebruiksvriendelijke website en de nieuwsbrief sluiten aan bij het magazine: de communicatiemiddelen versterken elkaar. Daarnaast verzorgt Elma o.a. de acquisitie zodat de mediamix op een financieel aantrekkelijke manier gelanceerd en geproduceerd kan worden.

Op 1 augustus werd de nieuwe naam aan de leden bekendgemaakt en op 1 september is de nieuwe huisstijl gepresenteerd.

Wilt u meer weten over huisstijl, mediacreatie en/of communicatiestrategie? Neem dan contact op met Elma Media, met Ellen Marijnissen-Dekker, 06-12932909.