Nieuws

Wilt u op de hoogte blijven van trends en ontwikkelingen in de “verenigingswereld”? Of bent u benieuwd naar recente activiteiten rondom Elma? Bezoek regelmatig onze website of meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Koolmees wil administratieve lasten bij NOW-controle verlichten

Demissionair minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft in een brief zes verlichtingen van de administratieve lasten voorgesteld van de controle op de NOW-regeling. Dit naar aanleiding van oproepen van VNO-NCW en MKB Nederland en de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants. (meer…)

De zes voorstellen betekenen forse verlichting van de administratieve lasten van werkgevers

De ALV-ambitie

Een veelgehoorde vraag is: Hoe krijgen we meer deelnemers bij de ALV? Als dit echt HET doel is, dan kan het helpen om een evenement aan de ALV te koppelen of een leuke spreker uit te nodigen of de ALV te koppelen aan een lunch. (meer…)

Durf ook zaken ter discussie te stellen of ga brainstormen met uw leden

Evenementen met toegangstesten

Het kabinet streeft er naar toegangstesten voor activiteiten en evenementen in juni in werking te laten treden. Dat zou betekenen dat mensen vanaf dan een negatieve coronatest moeten tonen voor ze naar binnen mogen of ergens aan deel mogen nemen. (meer…)

Voor verenigingen zou dit betekenen dat ze zich ook weer kunnen richten op het organiseren van congressen en beurzen.

Eerste digitale AVS Schoolleiderscongres groot succes

De 25e editie van het AVS Schoolleiderscongres, op woensdag 21 april, werd dit jaar voor het eerst digitaal georganiseerd (vanuit De Meshallen in Wijchen). De reacties van deelnemers zijn positief: “Zeer waardevol congres, ook op deze manier (online).” En: “Goede organisatie, het was inspirerend, ik hoop iedereen volgend jaar weer live te zien!” (meer…)

Een reactie in de chat: “Ik ben enthousiast over de workshop die ik gevolgd heb. Ik heb weer inspiratie"

NVRD Jaarcongres? Juist nu!

Sinds de oprichting in 1907 is de NVRD een hechte en herkenbare vereniging. Ontmoeting en verbinding staan al die jaren centraal. Het jaarlijkse NVRD Jaarcongres is een begrip! Al meer dan 40 jaar organiseren zij dit congres bij en met een van de leden. Vorig jaar kon het congres in Eindhoven al niet doorgaan vanwege het coronavirus. (meer…)

‘Vandaag hebben wij geschiedenis geschreven. Het eerste (en hopelijk laatste) ONLINE NVRD Jaarcongres!’

BNO lanceert podcast Designers Inc.

Designers Inc. is een podcastserie over de zakelijke kant van het ontwerpvak. In de podcast praat merk- en designstrateeg Roel Stavorinus met ontwerpers over hun samenwerking met opdrachtgevers of elkaar, over strategie, ontwikkeling, groei en meer. (meer…)

Het is een kwestie van gewoon starten, leren en bijsturen

Tips om nieuwe leden te werven

Wie is er niet bezig met het werven van nieuwe leden? En wat kunt u doen om echt nieuwe leden binnen te halen. Tijdens een Q-sessie van De Nederlandse Associatie nodigde FOCWA andere verenigingen uit om kennis en ervaringen te delen. (meer…)

Hoe verleidt u ze om zich te verbinden?

Strategisch partnershippakket voor de NVTL

De Nederlandse Vereniging voor Tuin- en landschapsarchitectuur (NVTL) is de enige Nederlandse beroepsvereniging voor tuin- en landschapsarchitecten en ontwerpers. De NVTL zet de komende jaren sterk in op kennisdeling en professionalisering. (meer…)

De partners die ons helpen om onze missie en doelstellingen te verwezenlijken, krijgen de mogelijkheid een meer inhoudelijk rol te vervullen

Cumela Live bindt leden

Wat doet u als uw organisatie een streep moet zetten door meer dan honderd bijeenkomsten waar u jaarlijks uw leden ontmoet? Natuurlijk zijn webinars, extra nieuwsbrieven en een nog dikker magazine een oplossing. Maar Cumela bedacht wat anders. Wij gingen voor onze eigen talkshow; Cumela Live. (meer…)

Opvallend is ook dat leden spontaan aangeven het een hele goede manier vinden om contact te houden

Verdienmodel verenigingen

Hoe kan men in een vereniging genoeg geld binnenhalen om de doelen te bereiken en hoe belangrijk is contributie daarbij? Vragen waar veel verenigingen mee worstelen en die ook een belangrijke plek hebben gekregen in het Nationaal Verenigingsonderzoek (NVO) van De Nederlandse Associatie. (meer…)

Hoe kijkt de organisatie naar de leden en het lid naar de organisatie? 
Trotse mediapartner van: