Nieuws

Wilt u op de hoogte blijven van trends en ontwikkelingen in de “verenigingswereld”? Of bent u benieuwd naar recente activiteiten rondom Elma? Bezoek regelmatig onze website of meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

ALV heeft noodwet nodig

Verenigingen hebben te maken met een duivels dilemma: de ALV aanpassen aan de huidige voorschriften kan vaak alleen door een ALV te organiseren. De meeste ALV’s kunnen alleen doorgaan als er een fysieke bijeenkomst wordt georganiseerd waar leden aan kúnnen deelnemen, als ze dat willen. (meer…)

Belangrijkste aandachtspunt is het creëren van een noodwet om een online ALV mogelijk te maken

VM in transitie

Vorige week plofte het laatste nummer van VM in het bekende format in de brievenbus van de vereniging. Het is waarschijnlijk voor weinigen weggelegd om dit nummer direct open te slaan, maar alle leden en abonnees kunnen VM heel gemakkelijk online lezen. (meer…)

We willen het blad en vereniging dichter bij elkaar brengen

Raak geïnspireerd door content van andere verenigingen

Elma Media heeft vorig jaar een nieuw online initiatief geïnitieerd, het Elma Content Sharing Platform. Hierop worden artikelen van meerdere verenigingen gepubliceerd. Doordat op het platform content wordt gedeeld van andere verenigingen is het een permanente inspiratiebron voor elke verenigingsprofessional. (meer…)

Een permanente inspiratiebron voor elke verenigingsprofessional

Samen sterker

Een bijzonder moment om te schrijven dat je samen sterker bent. In deze tijden van Corona crisis waarin je afstand tot elkaar moeten houden en elkaar toch nodig hebt om ook in moeilijke tijden vooruit te komen. (meer…)

We kunnen met ons tijdschrift  weer benadrukken hoe goed het is om lid te zijn van een brancheorganisatie

Nieuwe communicatiestrategie voor de Staalfederatie Nederland

De Staalfederatie Nederland is de vereniging van importeurs/groothandelaren van staal en metaalproducten. In 2019 heeft de Staalfederatie het predicaat “Koninklijk” ontvangen en niet alleen vanwege het bereiken van het 100-jarig bestaan. (meer…)

De Staalfederatie is straks klaar voor de toekomst

‘Belangenbehartiging of individuele dienstverlening?’

Iedere branche heeft wel een of meer organisaties of verenigingen die de belangen behartigen van ondernemers. Wat weegt voor een ondernemer zwaarder bij het overwegen van een lidmaatschap: belangenbehartiging of individuele dienstverlening? (meer…)

Belangenbehartiging of individuele dienstverlening?

NVP-magazine in een nieuw jasje

Het Netwerk voor HR Professionals (NVP) voedt en voert het vakinhoudelijke Human Resources-debat met innovatieve, sterke en kwalitatieve inzichten. Daarmee verrast en verbindt de NVP haar leden met kennis en inspiratie. Het is een ambitieus netwerk dat HR-Professionals in Nederland en daarbuiten bereikt (wil bereiken). (meer…)

Om de ambitie van het NVP te realiseren is een printmagazine essentieel

Trends en ontwikkelingen bij verenigingen

Veel verenigingen zijn op zoek naar meer toegevoegde waarde voor hun leden. Steeds meer verenigingen doen dit door de blik te richten op de toekomst. Maar wat betekent het om een innovatieve vereniging te zijn? Welke gevolgen heeft dat voor belangenbehartiging en dienstverlening? (meer…)

Verenigingen willen leden (ver)binden, professionaliseren en inspireren op het gebied van toekomstige issues

Verleng de levensduur van uw waardevolle content met de Kennisbank

Een papieren magazine is nog steeds een krachtig en doeltreffend communicatiemiddel om uw leden mee te bereiken. Na verloop van tijd verdwijnt uw ledenmagazine uit het zicht en daarmee ook de waardevolle content. Daarom introduceren wij de Kennisbank. (meer…)

Het is zenden, ontvangen, reageren, stimuleren en inspireren

Waarom V&VN vernieuwt: ‘de cultuur was te veel top-down’

Het bestuur a.i. van de beroepsvereniging van Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland heeft bij haar aantreden in september van de Ledenraad de opdracht gekregen om de vereniging te vernieuwen. Op maandag 10 februari kwamen de bestuurders van de afdelingen en platforms van V&VN in Utrecht bijeen om de uitgangspunten van die vernieuwing te bespreken. (meer…)

Veranderen is sowieso goed, omdat de wereld verandert

Techniek Nederland en NVKL gaan nauw samenwerken

Gezien de snelle groei van de toepassing van warmtepompen en andere duurzame koudetechnieken gaan Techniek Nederland en NVKL, de brancheorganisatie voor luchtbehandeling en koudetechniek, de krachten bundelen. Daarmee willen beide organisaties de energietransitie extra vaart geven. (meer…)

Samen kunnen Techniek Nederland en NVKL de technieksector nóg beter in de etalage zetten

De NBA vernieuwt haar nieuws- en debatsite en haar magazine

Sinds de lancering in oktober 2007 heeft Accountant.nl, de nieuws- en debatsite van de NBA, zich ontwikkeld tot gezaghebbend platform van, voor en over accountants en financials. Waar NBA.nl need to know-informatie biedt voor alle 22.000 NBA-leden (over bijv. lidmaatschap, opleidingen en regelgeving), biedt Accountant.nl nieuws, achtergrondartikelen, vaktechnische verhalen en ruimte voor debat over het accountantsberoep. Met reden, want er gebeurt veel in accountantsland. (meer…)

Lezers vinden de site fris en gevarieerder en snappen vaak ook de andere opzet van het debat
Trotse mediapartner van: