Nieuws

Wilt u op de hoogte blijven van trends en ontwikkelingen in de “verenigingswereld”? Of bent u benieuwd naar recente activiteiten rondom Elma? Bezoek regelmatig onze website of meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Strategie achter BNA Beste Gebouw van het Jaar

Nog tot aan de crisis in 2008 gedroegen teveel architecten zich als arrogante bouwheer die opdrachtgevers en het klootjesvolk wel eventjes vertelden wat goede architectuur is. Dat hebben ze geweten: de branche halveerde. De BNA was toen al bezig om architecten bij te scholen als ondernemer, en om veel klantgerichter te worden. (meer…)

We creëren elk jaar weer steeds meer zichtbaarheid

Magazine Veilig overhandigd aan minister Hugo de Jonge

Veilig, het nieuwe magazine over de Meldcode Kindermishandeling en Huiselijk Geweld in het onderwijs, is op 24 april jl. in de Tweede Kamer overhandigd aan minister Hugo de Jonge van VWS. Dit gebeurde na de commissievergadering Huiselijk geweld/Kindermishandeling. (meer…)

Melding doen bij Veilig Thuis kan het verschil maken voor de leerling

Helft ondernemers is lid van vereniging

Ongeveer de helft van de Nederlandse ondernemers is lid van een vereniging. Dat blijkt uit het onderzoek `De rol van ondernemersverenigingen’ dat in april 2019 in opdracht van KVK is uitgevoerd. Bij het onderzoek waren meer dan 1.000 ondernemers betrokken. (meer…)

“Alleen ga je sneller, samen kom je verder”

Staalfederatie ontvangt predicaat Koninklijk

De dit jaar 100 jaar bestaande Staalfederatie Nederland heeft het predicaat Koninklijk gekregen. Hiermee wordt het belang van de Koninklijke Staalfederatie Nederland en haar leden onderkend. De bijbehorende oorkonde werd tijdens de viering van het 100-jarig bestaan aan voorzitter Hans Hilbrands van de Koninklijke Staalfederatie overhandigd door Hans Oosters, commissaris van de Koning van de provincie Utrecht. (meer…)

De Staalfederatie is vaak in daden, maar ook als medefinancier, betrokken bij relevante projecten die de processen in de bouw en de industrie bevorderen

Archiveren en verleiden met een online verenigingsmagazine

Sinds 2017 maakt kappersbranchevereniging ANKO haar ledenmagazine in samenwerking met Elma Media. Bij de start van de samenwerking kreeg het blad een flinke facelift en werd de bladformule grondig herzien. ANKO Kapperszaken wordt inmiddels heel goed gewaardeerd en begin 2019 werd het magazine ook online toegankelijk. Femke Vijn, communicatieadviseur bij de ANKO en hoofdredacteur van het blad, vertelt over hoe print en online elkaar versterken. (meer…)

Met ankokapperszaken.nl heeft Elma ervoor gezorgd dat we kunnen archiveren en verleiden

De AVS: van leiders voor leiderschap

U heeft vast wel gehoord van de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS), via nieuwsberichten in de krant, op de radio en op tv. De AVS is een vak- en beroepsvereniging voor alle leidinggevenden in het primair en voortgezet onderwijs. Wanneer nodig, en dat was de afgelopen periode vaak, laten zij de stem van hun leden horen. (meer…)

Zonder goede schoolleiders geen goede scholen

Uitslag eerste HZC poll

Onlangs heeft Het Zwarte Corps een poll gehouden met de vraag: “Hoe wilt u op de hoogte worden gehouden van HZC nieuws?”, waarbij men kon kiezen uit Facebook, de HZC website, Twitter, de digitale HZC-nieuwsbrief, de HZC app, het magazine De Machinist of per post.   (meer…)

Communicatie via De Machinist en de nieuwsbrieven wordt het meest op prijs wordt gesteld door de leden van HZC

KNS aan de basis van Ondernemersacademie Food

De economie loopt weer op rolletjes. Ook in de foodbranche. De consument betaalt weer graag, voor de combinatie van gemak en beleving. Dit concept van tijdsbesparing plus beleving biedt een kansrijk klimaat voor creatieve en innovatieve foodondernemers. Er liggen prachtige mogelijkheden voor wie durft te experimenten. (meer…)

De oprichting van de Ondernemersacademie Food laat zien dat de branche zelf aan de slag is gegaan om dit probleem op te lossen.

FOCWA, VACO en Stiba werken aan managementprogramma voor jonge ondernemers

Brancheorganisaties FOCWA, VACO en Stiba organiseren samen hét netwerk voor jonge ondernemers in de automotive sector. Met het Young Automotive Management programma willen zij jonge professionele ondernemers klaarstomen voor de toekomst. (meer…)

Door samen te werken kunnen we ondernemers uit de automotive met elkaar verbinden wat zorgt voor inspiratie, een hecht netwerk, persoonlijke en zakelijk groei.

Raak geïnspireerd door content van andere verenigingen

Elma Media introduceert een nieuw online initiatief, het Elma Content Sharing Platform. Hierop worden artikelen van meerdere verenigingen gepubliceerd. Doordat op het platform content wordt gedeeld van andere verenigingen is het een permanente inspiratiebron voor elke verenigingsprofessional. (meer…)

Een permanente inspiratiebron voor elke verenigingsprofessional

NMT zet zich in voor kansarme jongeren

Branchevereniging NMT participeert in samenwerkingsproject om kansarme jongeren in Rotterdam-Zuid een nieuw perspectief te geven op de arbeidsmarkt. (meer…)

NMT is trots vanuit de branche hieraan een bijdrage te mogen leveren
Trotse mediapartner van: