Nieuws

Wilt u op de hoogte blijven van trends en ontwikkelingen in de “verenigingswereld”? Of bent u benieuwd naar recente activiteiten rondom Elma? Bezoek regelmatig onze website of meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Cumela Live bindt leden

Wat doet u als uw organisatie een streep moet zetten door meer dan honderd bijeenkomsten waar u jaarlijks uw leden ontmoet? Natuurlijk zijn webinars, extra nieuwsbrieven en een nog dikker magazine een oplossing. Maar Cumela bedacht wat anders. Wij gingen voor onze eigen talkshow; Cumela Live. (meer…)

Opvallend is ook dat leden spontaan aangeven het een hele goede manier vinden om contact te houden

Verdienmodel verenigingen

Hoe kan men in een vereniging genoeg geld binnenhalen om de doelen te bereiken en hoe belangrijk is contributie daarbij? Vragen waar veel verenigingen mee worstelen en die ook een belangrijke plek hebben gekregen in het Nationaal Verenigingsonderzoek (NVO) van De Nederlandse Associatie. (meer…)

Hoe kijkt de organisatie naar de leden en het lid naar de organisatie? 

Fieldlab evenementen

Door de Corona-maatregelen kunnen evenementen zeer beperkt georganiseerd worden. Dit heeft grote impact op de evenementensector. Ook verenigingen kampen hier mee; fysieke congressen  en beurzen kunnen hierdoor niet of nauwelijks plaatsvinden. (meer…)

Voor het weer verantwoord en veilig kunnen organiseren van toekomstige evenementen, is het nodig dat in de praktijkonderzoek wordt uitgevoerd.

NVS-NVL en VvSL gaan samen verder als nieuwe vereniging

De NVS-NVL en de Vereniging voor Schooldecanen en Loopbaanbegeleiders (VvSL) gaan per 1 juli verder als één gezamenlijke vereniging. Op donderdag 25 maart stemden de leden van beide verenigingen voor de fusie. Met dit besluit is de weg vrijgemaakt voor een krachtige en toekomstbestendige vereniging. (meer…)

'Er is meer dat ons bindt dan ons scheidt'

130 jaar KNS, een verenigde branche maakt het verschil

Door verenigd te zijn als Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) worden de belangen van de ambachtelijke slagers in Nederland al 130 jaar behartigd. Op 11 maart bestond de vereniging officieel 130 jaar en is daarmee één van de oudere brancheverenigingen in Nederland. Deze lange geschiedenis bewijst de noodzaak en het succes van collectieve vertegenwoordiging. (meer…)

Veel is er in die tijd veranderd, maar er zijn ook zaken die zijn gebleven!

VHG Imagocampagne zakelijke markt

Hoe maak je de meerwaarde van een VHG-groenprofessional zichtbaar in de particuliere en zakelijke markt? De VHG-imagocampagne is van start gegaan. Met deze campagne wil Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG) de meerwaarde van de groenprofessional zichtbaar maken bij het publiek. (meer…)

Een groene werkomgeving heeft ook een positief effect op de medewerkers

#KappersGaanKapot

De kappers zijn deze week weer open. Hiervoor heeft de ANKO hard geknokt; de lange sluiting in verband met de lockdown maakt ze #kapot! Dat wilde de brancheorganisatie laten zien aan (politiek) Nederland en daarom riepen ze alle kappers op een filmpje in te sturen, waarin zij hun verhaal vertellen. (meer…)

#KappersGaanKapot

De markt werkt al 100 jaar

De Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel is de ondernemersorganisatie voor de ambulante ondernemers in Nederland. De CVAH zet zich in voor de toekomst van de ambulante handel als collectief en het zakelijk welzijn van de aangesloten individuele marktondernemers in het bijzonder. (meer…)

Juist in het jaar dat de CVAH haar 100-jarige jubileum viert, is een hernieuwde samenwerking ontstaan tussen de CVAH en Elma Media

De Slager in een nieuw jasje

In de samenwerking met Elma voor de uitgave van het KNS-ledenblad De Slager kwam de mogelijkheid van een restyling ter sprake. Een goed idee maar ook een uitdaging. De Slager is al heel lang het ledenblad van de KNS en kent een aantal vaste elementen. De branche herkent zich in bepaalde kleuren en beelden. (meer…)

Door naar de basis te kijken van de slagersbranche en de herkenbaarheid van de KNS daarin te verweven is er een totaal nieuw blad ontstaan

Het Notariaat: Herkenbaar maar dan anders

Het vakblad voor notarissen, het Notariaat Magazine, heeft een metamorfose ondergaan met een nieuwe bladformule en een nieuwe vormgeving. Het eerste nummer viel vrijdag 12 februari op de mat. Het vernieuwde Notariaat Magazine is ook online te vinden op knb.nl. Hier zijn de artikelen gemakkelijk online te lezen, worden video’s geplaatst en polls gehouden. (meer…)

‘Crossmediaal kun je niet meer om ons heen.’

Nieuwe samenwerking brancheorganisaties

Geothermie Nederland is de naam voor de nieuwe brancheorganisatie voor geothermie die vanaf 1 januari 2021 van start is gegaan. De bestaande organisaties Platform Geothermie (2002) en DAGO (2014) gaan op in deze nieuwe organisatie. Op 10 en 11 december stemden de leden van DAGO en de deelnemers van Platform Geothermie in met het samengaan van beide organisaties in één brancheorganisatie. (meer…)

De verwachtingen ten aanzien van geothermie zijn groter dan ooit tevoren
Trotse mediapartner van: