Nieuws

Wilt u op de hoogte blijven van trends en ontwikkelingen in de “verenigingswereld”? Of bent u benieuwd naar recente activiteiten rondom Elma? Bezoek regelmatig onze website of meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

KNB start met trots imagocampagne

Wie aan de notaris denkt, denkt aan een akte. Terwijl het beroep veelzijdiger is dan alleen de juridische kant ervan. Met de campagne ‘Het Moment” staat de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) stil bij de talloze momenten die hebben geleid tot dat ene, allesbeslissende moment. (meer…)

Een bijdrage waar het notariaat trots op kan én moet zijn

Jaarverslag ANBOS

2020 gaat de boeken in als het jaar van de coronacrisis. Ook bij ANBOS, de belangenbehartiger van gediplomeerde schoonheidsspecialisten in Nederland, was het ‘alle hens aan dek’, want ondernemers in de schoonheidsverzorging hebben de enorme impact gevoeld en de kracht van het collectief werd zichtbaarder dan ooit. (meer…)

In het jaarverslag blikt de branchevereniging terug op een heftig en bewogen jaar

5 tips om uw leden te behouden!

Tijdens de Corona-crisis zijn bij veel verenigingen de ledentallen opgebloeid. Nu per 26 juni landelijke versoepelingen van de Coronamaatregelen zijn doorgevoerd, is zaak de leden te behouden. De grote vraag is: hoe krijg en houd ik leden betrokken bij de vereniging? (meer…)

Hoe houd u leden betrokken om er zo voor te zorgen dat ze lid blijven?

WBTR per 1 juli; wat houdt dit in?

Met ingang van 1 juli 2021 is de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen van kracht. De WBTR is bedoeld om het bestuur en toezicht van onder meer verenigingen en stichtingen te verbeteren. (meer…)

Ga na welke aanvullende regels voor uw vereniging gelden

Taxatie-brancheorganisaties verhogen kwaliteit door samenwerking

Op 1 juli 2021 treedt het nieuwe model Taxatierapport Woonruimte in werking. De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM), Vastgoedpro en VBO lichten toe wat er precies verandert: De brancheorganisaties stellen de afgelopen jaren meermalen te hebben gediscussieerd met toezichthouders en andere belanghebbenden omtrent taxaties. (meer…)

Volgens de partijen heeft dit geleid tot een “stevige kwaliteitsverbetering” op het product en op de kennis en kunde van de taxateur

Koolmees wil administratieve lasten bij NOW-controle verlichten

Demissionair minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft in een brief zes verlichtingen van de administratieve lasten voorgesteld van de controle op de NOW-regeling. Dit naar aanleiding van oproepen van VNO-NCW en MKB Nederland en de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants. (meer…)

De zes voorstellen betekenen forse verlichting van de administratieve lasten van werkgevers

De ALV-ambitie

Een veelgehoorde vraag is: Hoe krijgen we meer deelnemers bij de ALV? Als dit echt HET doel is, dan kan het helpen om een evenement aan de ALV te koppelen of een leuke spreker uit te nodigen of de ALV te koppelen aan een lunch. (meer…)

Durf ook zaken ter discussie te stellen of ga brainstormen met uw leden

Evenementen met toegangstesten

Het kabinet streeft er naar toegangstesten voor activiteiten en evenementen in juni in werking te laten treden. Dat zou betekenen dat mensen vanaf dan een negatieve coronatest moeten tonen voor ze naar binnen mogen of ergens aan deel mogen nemen. (meer…)

Voor verenigingen zou dit betekenen dat ze zich ook weer kunnen richten op het organiseren van congressen en beurzen.

Eerste digitale AVS Schoolleiderscongres groot succes

De 25e editie van het AVS Schoolleiderscongres, op woensdag 21 april, werd dit jaar voor het eerst digitaal georganiseerd (vanuit De Meshallen in Wijchen). De reacties van deelnemers zijn positief: “Zeer waardevol congres, ook op deze manier (online).” En: “Goede organisatie, het was inspirerend, ik hoop iedereen volgend jaar weer live te zien!” (meer…)

Een reactie in de chat: “Ik ben enthousiast over de workshop die ik gevolgd heb. Ik heb weer inspiratie"

NVRD Jaarcongres? Juist nu!

Sinds de oprichting in 1907 is de NVRD een hechte en herkenbare vereniging. Ontmoeting en verbinding staan al die jaren centraal. Het jaarlijkse NVRD Jaarcongres is een begrip! Al meer dan 40 jaar organiseren zij dit congres bij en met een van de leden. Vorig jaar kon het congres in Eindhoven al niet doorgaan vanwege het coronavirus. (meer…)

‘Vandaag hebben wij geschiedenis geschreven. Het eerste (en hopelijk laatste) ONLINE NVRD Jaarcongres!’

BNO lanceert podcast Designers Inc.

Designers Inc. is een podcastserie over de zakelijke kant van het ontwerpvak. In de podcast praat merk- en designstrateeg Roel Stavorinus met ontwerpers over hun samenwerking met opdrachtgevers of elkaar, over strategie, ontwikkeling, groei en meer. (meer…)

Het is een kwestie van gewoon starten, leren en bijsturen

Tips om nieuwe leden te werven

Wie is er niet bezig met het werven van nieuwe leden? En wat kunt u doen om echt nieuwe leden binnen te halen. Tijdens een Q-sessie van De Nederlandse Associatie nodigde FOCWA andere verenigingen uit om kennis en ervaringen te delen. (meer…)

Hoe verleidt u ze om zich te verbinden?
Trotse mediapartner van: