Nieuws

Wilt u op de hoogte blijven van trends en ontwikkelingen in de “verenigingswereld”? Of bent u benieuwd naar recente activiteiten rondom Elma? Bezoek regelmatig onze website of meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Ook in coronatijden kon FOCWA verenigen!

De essentie van een vereniging is nu eenmaal verenigen en verbinden. Het afgelopen 1,5 jaar hebben we gezien dat we virtueel heel veel ontmoetingen ook kunnen laten plaatsvinden. En dat dit vaak efficiënter is. Maar waarbij FOCWA ook heeft geconstateerd dat online en digitaal binnen de context niet altijd doelmatig en effectief is. Immers, de (potentiële) leden willen een gezicht zien. (meer…)

Verschillende leden, verschillende behoeften

De meerwaarde van verenigingen is nog zichtbaarder geworden

De afgelopen periode hebben verenigingen het niet altijd makkelijk gehad, tegelijkertijd heeft deze periode hele mooie inzichten over verenigingen gegeven. Over ontmoeting, verbinding, contact met leden en het belang van verenigingen Waardevolle lessen die we niet zomaar moeten vergeten. (meer…)

Echt contact met elkaar maken, willen we toch offline doen

Resultaten 2e Nationaal Verenigingsonderzoek

IVBB en DNA hebben de handen ineen geslagen om het verenigingslandschap meer en beter in kaart te brengen. Met 4608 deelnemende verenigingen is de impact van verenigingen als nooit tevoren zichtbaar gemaakt. Allerlei verenigingen kunnen deelnemen aan het onderzoek, van grote koepels, branche-, beroeps- tot aan de kleinste vrijwilligers verenigingen. Wij selecteerden voor u de belangrijkste resultaten. (meer…)

Wij verbinden elkaar

Gonny Eussen, ANKO: Talent van 2021

Met de Awards wil DNA inspirerende vernieuwing in verenigingen vieren, delen en een podium geven. Er is een DNA Award voor een vereniging en een voor een verenigingstalent. (meer…)

Volgens het juryrapport heeft de ANKO in de afgelopen tijd de aanpak van de lobby drastisch veranderd

DNA Jaarcongres op 18 november

Op 18 november staat het DNA jaarcongres in de agenda, bij u ook? Als thema is gekozen voor “Nieuwe energie. De vereniging in beweging”

Na anderhalf jaar anders dan anders, hebben we geleerd dat veranderen leuker is als je zelf kunt verzinnen wat en wanneer. (meer…)

Nieuwe energie. De vereniging in beweging

HZC 75 jaar! Laat de raderen nog jaren soepel draaien

Precies een jaar geleden kondigde HZC, de vereniging voor machinegebonden personeel, vol trots aan: “Op 2 november 2021 bestaat HZC 75 jaar en dat gaan we groots vieren”. Het liep allemaal anders. Eerst stak de onzekerheid rondom corona een spaak in het wiel en vervolgens werd HZC geconfronteerd met het (onverwachte) overlijden van hun voorzitter, René van der Steen. Dit verdriet is niet te combineren met een feestelijke bijeenkomst. (meer…)

De behoefte aan een eigen vakvereniging was groot omdat de machinisten geen enkel vertrouwen hadden in de grote vakorganisaties

Wat kunnen we leren van de fusie HISWA en RECRON?

De jaren 2014 tot en met 2018 waren voor beide ondernemersverenigingen lastige jaren. HISWA had het financieel moeilijk mede door de effecten van de kredietcrisis op de sector en RECRON had te kampen met een aantal bestuurlijke crises op het hoogste niveau. Bestuurlijk en organisatorisch stond HISWA er inmiddels goed voor en RECRON had nog voldoende financiële buffers. Dat leidde eind 2018 tot gesprekken om te komen tot fusie in een nieuwe organisatie: Vereniging HISWA-RECRON. Veel dossiers werden in het verleden al in samen opgepakt maar dat kon beter en slimmer. (meer…)

Focus op gemeenschappelijke doelen, voordelen van schaalvergroting en complementariteit

Hip onderwijs, hip jubileummagazine

Op 7 november 2021 viert de Nederlandse Dalton Vereniging (NDV) haar 90-jarig bestaan met een conferentie op acht locaties in het land en met de uitgave van een dubbeldikke versie van het tijdschrift DaltonVisie. Elma Media is al ruim tien jaar de vormgever van dit blad en heeft uitgepakt om van een dubbeldikke uitgave van dit kwartaalblad een heuse ‘daltonglossy’ te maken. (meer…)

Zoals dat geldt voor elke vereniging wil het bestuur van de NDV in nauw contact staan met haar leden. Een tijdschrift is daarvoor een belangrijk medium

Tips voor de hybride vereniging

Ondanks de corona-pandemie pakken verenigingen hun “normale” activiteiten weer op. Na anderhalf jaar geëxperimenteerd te hebben met online verenigen is dat niet altijd even gemakkelijk. Sommige leden zijn misschien afgehaakt, aspirant leden zijn weggebleven en veel activiteiten zijn uitgesteld of afgelast. We zetten enkele tips op een rijtje die helpen bij het voorbereiden van uw vereniging op het hervatten van de activiteiten. (meer…)

Denk tijdig na over activiteiten die al weer mogelijk zijn

NOVE start campagne ‘We zijn goed op weg’

Begin september is de brandstofbranche in samenwerking met Elma Media de campagne ‘We zijn goed op weg’ gestart. Daarmee wil de NOVE (Nederlandse Organisatie voor de Energiebranche) namens haar leden Nederland bewust maken wat er al gebeurt om de CO2-uitstoot van vervoermiddelen, werktuigen en machines te reduceren. “Er gebeurt al veel en daarmee hebben we ook al veel bereikt. (meer…)

De noodzaak om klimaatneutrale oplossingen te bedenken is groot

Nieuwe NBA-campagne: accountant onmisbaar in het mkb

Als voortzetting op de campagne ‘Nederland rekent op zijn accountants’ lanceerde de NBA vanaf 16 augustus een nieuwe campagne, die zich specifiek richt op mkb-ondernemers. (meer…)

In de nieuwe campagne wordt de meerwaarde van een accountant voor ondernemers in het mkb onderstreept
Trotse mediapartner van: