Nieuws

Wilt u op de hoogte blijven van trends en ontwikkelingen in de “verenigingswereld”? Of bent u benieuwd naar recente activiteiten rondom Elma? Bezoek regelmatig onze website of meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

DilemmApp: ‘Je moet kleur bekennen’

Ruim zes jaar geleden begon de Nederlandse Beroepsorganisaties van Accountants met de DilemmApp. Recent is een nieuwe versie geïntroduceerd. “We willen dat mensen nadenken over de consequentie van een keuze.” (meer…)

Dat werk en privé door elkaar lopen in de dilemma’s vinden mensen leuk, blijkt uit reacties van gebruikers.

NMT houdt eerste Digitale ALV

Corona zet de wereld op zijn kop, maar Netherlands Maritime Technology laat zich niet zomaar uit het veld slaan. Innoveren gebeurt nu onder hoge druk en wat ze maanden geleden nog niet hadden kunnen bedenken is nu een feit. (meer…)

Door techniek met elkaar verbonden

VM: Herkenbaar maar dan anders

Het vakblad voor verenigingen, VM, heeft een metamorfose ondergaan met een nieuwe bladformule en een nieuwe vormgeving. Het eerste nummer viel vrijdag 12 juni op de mat, en de komende maanden wordt verder gewerkt aan het doorontwikkelen van het format en de vorm. (meer…)

We willen de kracht van het vakblad verder ontwikkelen

Coronacrisis: houden verenigingen het hoofd boven water?

‘De hulp van brancheorganisaties is belangrijker dan ooit’, zo noteerde de NOS bij monde van ondernemers. Dat is, als mediapartner van branche- en beroepsverenigingen, leuk om te lezen. Maar welke betekenis zal de Coronacrisis nu echt krijgen voor de verenigingen? Zal het positief uitpakken of is juist een gevaar? (meer…)

Welke betekenis zal de Coronacrisis nu echt krijgen voor de verenigingen?

Metamorfose voor het jaarverslag van de ANBOS

In juni is het vernieuwde jaarverslag van de ANBOS verschenen. ANBOS is de brancheorganisatie van gediplomeerde schoonheidsspecialisten in Nederland. In 2019 vierden zij hun 70-jarig bestaan. In het jaarverslag kijken ze met trots terug op het kroonjaar en de lange geschiedenis van de branchevereniging. (meer…)

In het vernieuwde jaarverslag kijkt ANBOS met trots terug op hun 70-jarig jubileum

Elma Media en IVRM Reputatie starten samenwerking

Corona doet groot beroep op branche- en beroepsverenigingen

Broek op Langedijk/Bussum, 8 juni 2020 – Elma Media en IVRM Reputatie zijn een samenwerking aangegaan om branche- en beroepsverenigingen te ondersteunen bij de belangenbehartiging van hun leden. Aanleiding voor de samenwerking is de toegenomen noodzaak die branche- en beroepsorganisaties ervaren om hun gidsrol te pakken, nu veel bedrijven en hele beroepsgroepen in zwaar weer verkeren. (meer…)

Dit is het moment voor veel verenigingen om zichtbaar te zijn

Corona brengt nieuwe mogelijkheden voor de NVDO

Een branchevereniging is afhankelijk van haar leden. Dat geldt in hoogtijdagen, maar natuurlijk ook in crisistijd. Ook de Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO, Houten) ondervindt de gevolgen van de rare, nare tijd waarin we ons bevinden. De grootste vereniging in haar soort van Europa zit niet bij de pakken neer! (meer…)

Nieuwe mogelijkheden verkent u samen!

Onderzoek: Corona en de positie van verenigingen

Dagelijks zijn verenigingen aan het werk om het Coronavirus te helpen bestrijden en de samenleving aan de praat te houden of te krijgen. Maar hoe gaat het met de verenigingen zelf door de coronacrisis? De Nederlandse Associatie liet dit onderzoeken. Aan het onderzoek hebben 224 verenigingen meegedaan. (meer…)

Een meerderheid geeft aan dat men meer binding met leden verwacht en dat belangenbehartiging belangrijker wordt

Intentieverklaring gezamenlijke toekomst NVS-NVL en VvSL

Op 6 april. jl. hebben de NVS-NVL en de VvSL een intentieverklaring ondertekend om te komen tot een voorstel voor een fusie van beide verenigingen in de zomer van 2021. Vanaf dat moment gaan de verenigingen samen verder als nieuwe vereniging met een nieuwe naam. (meer…)

De leden zijn gebaat bij één duidelijk en herkenbaar aanspreekpunt voor LOB in het gehele onderwijs

Vraag en antwoord over Tijdelijke wet Digitale ALV

Moet ons bestuur echt een besluit nemen om een digitale ALV te organiseren?
Als de vereniging een digitale ALV wil organiseren, dan kan het bestuur dat besluiten op basis van de tijdelijke wet en dat moet dan dus ook. (meer…)

Hoe kan er digitaal gestemd worden?

RIVM-maatregelen gecommuniceerd door de ANKO

ANKO heeft net als vele andere verenigingen zeer actief de belangen van haar leden collectief behartigd. Eindelijk is het zo ver en zijn de kapsalons onder strikte hygiënemaatregelen weer open. Middels deze animatie laat de ANKO zien aan welke maatregelen de klant zich moet houden bij een bezoek aan de kapsalon. (meer…)

Laat u inspireren door de animatie van de ANKO

Ster biedt gratis zendtijd voor brancheorganisaties

De huidige situatie rondom de uitbraak van het Coronavirus heeft zakelijke consequenties voor veel ondernemers: ze moeten in veel gevallen tijdelijk hun werkzaamheden en/of reclamecampagnes stopzetten. Ster heeft verschillende manieren gezocht om bedrijven bij te staan in deze onzekere periode. (meer…)

brancheorganisaties kunnen kosteloos gebruik maken van het grote bereik van de NPO
Trotse mediapartner van: