Nieuws

Wilt u op de hoogte blijven van trends en ontwikkelingen in de “verenigingswereld”? Of bent u benieuwd naar recente activiteiten rondom Elma? Bezoek regelmatig onze website of meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

NVRD trots op het binnenhalen van het ISWA World Congress 2020

Het meest ambitieuze mondiale congres voor duurzaam afvalbeheer en circulaire economie, het ISWA World Congress, komt in 2020 naar Nederland. Dat is het resultaat van de inzet van de NVRD en de stad Rotterdam die met hun gezamenlijk bidbook het ISWA-bestuur wisten te overtuigen. Het driedaagse congres wordt gehouden in het WTC-gebouw, hartje Rotterdam. (meer…)

Het wordt spraakmakend anders dan anders, omdat we gaan breken met het traditionele.

Nederlandse Dalton Vereniging intensiveert haar ledencommunicatie

In deze tijden van snelle informatieoverdracht is het voor elke vereniging een uitdaging om de communicatie tussen en naar leden up-to-date te houden. Met alleen een website en een digitale nieuwsbrief lukt dat vaak onvoldoende. Dat merkte ook de Nederlandse Dalton Vereniging (NDV) die op zoek ging naar middelen om de communicatie met en tussen haar leden te intensiveren. (meer…)

Als vereniging willen we meer kennisdeling en contact tussen de leden en meer bekendheid met het bestuur.

FOCWA werft onder VMBO-ers

Brancheorganisatie FOCWA heeft in november 4.500 leerlingen in het VMBO met een technisch profiel een mailing gestuurd om hen te interesseren voor het vak van schadehersteller. Het is onderdeel van een grotere campagne, in samenwerking met het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor de Carrosseriebranche OOC, om de beroepskeuze van jongeren te beïnvloeden. (meer…)

Eigenlijk is er maar één manier om de beroepskeuze van jongeren te beïnvloeden, namelijk ervaring op laten doen met het vak.

V&VN verdubbelt in 5 jaar naar 100.000 leden

De grootste beroepsvereniging van Nederland, Vereniging voor Verpleegkundigen en verzorgenden Nederland (V&VN) is door de grens van 100.000 leden gebroken. Dat is bijna een verdubbeling in de afgelopen vijf jaar. V&VN start een campagne waarin verhalen van leden centraal staan. (meer…)

Verpleegkundigen en verzorgenden zijn de grootste beroepsgroep van ons land.

Zijn nieuwe leden belangrijker dan bestaande loyale leden?

Tijdens het afgelopen congres van De Nederlandse Associatie poneerde Lodewijk Klootwijk (Algemeen Secretaris van de NVG-golf) de stelling dat aandacht voor nieuwe leden belangrijker is voor de groei van je vereniging of organisatie dan voor bestaande loyale leden. (meer…)

,,Als je je leden wilt behouden, zorg er dan voor dat ze sociaal verbonden zijn en blijven met andere leden"

Jonge lezers geven ANKO-magazine een 9!

Afgelopen zomer was het een jaar geleden dat de eerste editie van ANKO Kapperszaken ‘nieuwe stijl’ verscheen.  Sinds 2017 maakt de ANKO, de branchevereniging van professionele kappers, dit ledenmagazine samen met Elma Media. Met een compleet vernieuwde bladformule en prikkelende vormgeving wilde de ANKO haar magazine echt van nu maken, nog beter aansluiten bij de beleving van de kapper en ook een jongere doelgroep aanspreken. Na een jaar samenwerking nam de ANKO de proef op de som… (meer…)

Als eerste zorgen we ervoor dat we alle content ‘verkapperen’

Versnel de verandering

We have a strategic plan, it’s called doing things. Dit motto, gekozen door een van de groepen in de werkateliers Verenigen van de Toekomst, laat zien waar verenigingen naar zoeken. (meer…)

Hoe kunt u veranderen versnellen, concreter worden en direct waardevol zijn voor leden?

NBA wil kleiner bestuur

De NBA wil haar eigen bestuur verkleinen van dertien naar zeven leden. Dat staat in een ontwerpverordening van de beroepsorganisatie voor de komende ledenvergadering in december. De verkleining van het NBA-bestuur maakt onderdeel uit van  de hervormingen die horen bij de dit voorjaar gepresenteerde Vernieuwingsagenda. (meer…)

Ook ruimte voor twee niet-accountants

Bouw eerste commerciële 3D-geprinte gebouw kan van start gaan

In Teuge, Gelderland, start een dezer dagen de bouw van Europa’s eerste 3D-geprinte bedrijfsgebouw. De opdrachtgevers kregen vorige week namelijk de omgevingsvergunning hiervoor. Elma Media is mediapartner in dit project.  (meer…)

Een gebouw van deze schaal en met deze organische vormen is nog nergens 3D-geprint

De NVRD is klaar om te wenden

Een club van oudere sigaren rokende mannen die lid zijn, omdat het nu eenmaal zo hoort. Dat was lange tijd beeldbepalend voor de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Reinigingsdirecteuren. ,,Een bedreiging voor de voortgang en daarom is door ons hoog ingezet om die status te veranderen en te verbeteren’, zegt Olaf Prinsen aan het begin van zijn verhaal. (meer…)

“Dus terug naar de kern; wat houd je bezig en hoe en waar heb je ons nodig?”

AZ en Big Data

Als gevolg van de verregaande digitalisering van onze maatschappij, laten we als individu online steeds meer sporen achter die voor marketeers vindbaar, analyseerbaar en dus interessant kunnen zijn. Deze opgeslagen sporen, als geheel big data genoemd, geven bijvoorbeeld inzicht in persoonlijke profielen, voorkeuren en gewoonten. (meer…)

“De gedachte dat mensen vanzelf wel naar het stadion komen, is deze tijd duidelijk niet meer van toepassing”

ANKO introduceert de term ‘verkappering’

Hoe krijg je een saaie boodschap over bijvoorbeeld Btw-verhoging, pensioenen en CAO’s op een leuke manier over de bühne bij je leden? De ANKO, al 127 jaar de branchevereniging voor kappers in Nederland, ging die uitdaging aan en introduceerde daarbij een nieuwe term: ‘verkappering’. (meer…)

“We staan daarmee als vereniging midden in de belevingswereld van onze leden”
Trotse mediapartner van: