Nieuws

Wilt u op de hoogte blijven van trends en ontwikkelingen in de “verenigingswereld”? Of bent u benieuwd naar recente activiteiten rondom Elma? Bezoek regelmatig onze website of meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

#WeAreFoodBE: Fevia maakt Belgische voedingsindustrie fier

Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie, lanceert nieuwe logo’s voor zowel Fevia als voor het promotiemerk ‘Food.be – Small country. Great food’. Met gestileerde mondjes verwijzen beide logo’s naar de kwalitatieve Belgische voeding en dranken die Fevia vertegenwoordigt en die food.be promoot.

(meer…)

De grootste industriële sector van het land roept met haar nieuwe gezichten en met de hashtag #WeAreFoodBe alle Belgen op om samen de fierheid op Belgische voeding en dranken uit te stralen.

AGORIA zet Netwerkapp in tijdens uitreiking Smart Cities Award

Agoria, de bedrijvenorganisatie van de technologische sector, reikt voor de vierde keer de Smart City Awards uit aan steden en gemeenten die investeren in technologische innovaties om het leven van hun inwoners te verbeteren. Tijdens bij de uitreiking van de Smart Cities Award werd de Elma Netwerkapp ingezet voor de interactie met de bezoekers.

(meer…)

Agoria heeft de Elma Netwerkapp ingezet bij de uitreiking van de Smart Cities Award.

BNA koppelt architecten aan bewoners in bevingsgebied

Met het online witboek en een architectenpool koppelt de Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus (BNA) architecten aan bewoners in het Groningse bevingsgebied. Veel van deze architecten zijn Groningse BNA-leden die niet door de Nationaal Coördinator worden betrokken bij de versterkingsopgave. De bewoners zijn de dupe, want hun huizen worden verstevigd op een manier waar ze niet om hebben gevraagd.

(meer…)

,,We helpen onze leden bij het versterken van hun bureaus, of anders gezegd; hun ondernemerschap’’, vervolgt Van Tilborg.

Content Sharing, misschien interessant voor u?

Als actieve branche- en beroepsverenging schrijft u met enige regelmaat content voor uw eigen media. Sommige van die artikelen hebben een generiek ondernemersonderwerp en zijn daardoor ook voor andere verenigingen bruikbaar. Elma heeft gesignaleerd dat er behoefte is om deze content te delen en heeft in een select gezelschap geïnventariseerd welke behoeften er zijn. Afgelopen maandag vond de “Content Sharing Session” plaats.

(meer…)

Elma heeft gesignaleerd dat er behoefte is om dergelijke content te delen en wil hiervoor een faciliterende en verbindende rol vervullen tussen de verenigingen.

KNOV en Elma vieren geboorte van nieuwe samenwerking

De Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV), dé beroepsorganisatie van en door verloskundigen, is een mediapartnership aangegaan met Elma Media. Dat betekent ‘beschuit met muisjes’, want er is hiermee een mooie nieuwe samenwerking geboren.

(meer…)

We creëren toegevoegde waarde voor onze leden door producten en diensten aan te bieden die het verschil maken.
Federatie Kinderopvang

Nieuwe telg geboren uit Unizo: Federatie Kinderopvang boven de doopvont

Recent werd de Federatie Kinderopvang opgericht met als doel een gespecialiseerde werking op te starten voor de hele sector van de Kinderopvang. Voordien waren de ondernemers in de Kinderopvang lid van Unizo. De tijd was rijp voor een neutrale, professionele, specifieke werking die de hele sector ten goede komt.

(meer…)

Toch werd meteen “op de groei” ingezet en wordt de website en de digitale nieuwsbrief in 2018 aangevuld door een mooi en vooral interessant periodiek die de federatie de nodige body en exposure geeft.
Elma Inspiration Day België

Terugblik Elma Inspiration Day

Op welke manier biedt u een antwoord op de veranderende behoeften van uw leden? Welke rol speelt communicatie hierin en hoe zorg je ervoor dat je gehoord wordt door de juiste groep? Deze thema’s stonden centraal tijdens de eerste Belgische Elma Inspiration Day op 26 oktober te Mechelen.

(meer…)

Je posts zijn pas zinvol als je het effect ervan gaat meten, dit kan heel eenvoudig. Om dit in goede banen te leiden is het belangrijk een content-planning op te maken, dat helpt je om het overzicht te houden.
Interview met Erik de Vries over hun communicatiestrategie

Erik de Vries: ‘Professionals die onze communicatie op het juiste spoor kunnen zetten’

Een advies voor hun kwartaalmagazine. Dat was de vraag van Erik de Vries, directeur van NOVE (Nederlandse Organisatie Voor de Energiebranche). Het bracht hem in contact met Elma Media dat zijn vraag beantwoordde met een uitgelijnde communicatiestrategie. ‘Een helder document en prima handvat om onze communicatie overall sterk te verbeteren’, aldus De Vries.

(meer…)

Door veel aandacht te besteden aan beeld, achtergrondverhalen van mensen en te werken met pakkende koppen, kan dat een veel aantrekkelijker medium worden.
congres Bouwunie

Weg met die saaie congressen!

Tweejaarlijks organiseert de KMO bouwfederatie Bouwunie een congres om zijn leden aannemers te motiveren en te informeren. Geen evidente oefening. Snel vervalt men in ellenlange presentaties en moeilijke discussies. De Bouwunie besloot dit anders aan te pakken.

(meer…)

De sponsors van het evenement werden inhoudelijk verwerkt in het geheel. Dus ook hier geen drukke logovermeldingen meer maar een actieve en inhoudelijke opname in het geheel.
Elma Media zit flink in de lift

Elma Media flink in de lift

Elma Media heeft een prima jaar achter de rug. Zowel in Nederland als België ging het goed met het bedrijf, dat zich steeds meer ontpopt tot de toonaangevende offline en online communicatiespecialist voor beroeps- en brancheorganisaties. In het totaal werd het klantportfolio met maar liefst acht nieuwe opdrachtgevers uitgebreid.

(meer…)

Aanvankelijk werd gekozen voor het communiceren via de website, maar binnen de exploitatieformule gaat Elma ook een periodiek verzorgen, zowel de opmaak, productie als verzending.
nepnieuws branche- en beroepsverenigingen

Geef nepnieuws geen ruimte

Afgelopen maand is Facebook in samenwerking met NU.nl een pilot gestart om nepnieuws tegen te gaan. Factcheckende partners kunnen berichten via een dashboard beoordelen op waarheid. Het is de eerste stap in de richting van een brede aanpak die moet leiden tot het indammen en voorkomen van de verspreiding van onwaarheden via de (social) media.

(meer…)

,,Een nieuwsbericht van een branche- en beroepsorganisatie zou eigenlijk een soort van ‘vignet van waarheid’ moeten krijgen waarmee de nieuwswaarde extra wordt versterkt’’

Nieuw magazine geeft FOCWA gezicht

Laten zien wie u als branche- of beroepsorganisatie bent en wat u doet blijft belangrijk. Naast alle digitale mogelijkheden daarvoor kiezen steeds meer organisaties voor het uitgeven van een printmagazine. En met succes, zo ervaart ook FOCWA Schadeherstel, dat dit jaar een eigen magazine lanceerde.

(meer…)

Het magazine is enthousiast ontvangen. Leden zien hun dagelijkse praktijk terug en vinden inspiratie bij verhalen van andere ondernemers.
Trotse mediapartner van: