Nieuws

Wilt u op de hoogte blijven van trends en ontwikkelingen in de “verenigingswereld”? Of bent u benieuwd naar recente activiteiten rondom Elma? Bezoek regelmatig onze website of meld u aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

BNO lanceert podcast Designers Inc.

Designers Inc. is een podcastserie over de zakelijke kant van het ontwerpvak. In de podcast praat merk- en designstrateeg Roel Stavorinus met ontwerpers over hun samenwerking met opdrachtgevers of elkaar, over strategie, ontwikkeling, groei en meer. (meer…)

Het is een kwestie van gewoon starten, leren en bijsturen

Tips om nieuwe leden te werven

Wie is er niet bezig met het werven van nieuwe leden? En wat kunt u doen om echt nieuwe leden binnen te halen. Tijdens een Q-sessie van De Nederlandse Associatie nodigde FOCWA andere verenigingen uit om kennis en ervaringen te delen. (meer…)

Hoe verleidt u ze om zich te verbinden?

Strategisch partnershippakket voor de NVTL

De Nederlandse Vereniging voor Tuin- en landschapsarchitectuur (NVTL) is de enige Nederlandse beroepsvereniging voor tuin- en landschapsarchitecten en ontwerpers. De NVTL zet de komende jaren sterk in op kennisdeling en professionalisering. (meer…)

De partners die ons helpen om onze missie en doelstellingen te verwezenlijken, krijgen de mogelijkheid een meer inhoudelijk rol te vervullen

Cumela Live bindt leden

Wat doet u als uw organisatie een streep moet zetten door meer dan honderd bijeenkomsten waar u jaarlijks uw leden ontmoet? Natuurlijk zijn webinars, extra nieuwsbrieven en een nog dikker magazine een oplossing. Maar Cumela bedacht wat anders. Wij gingen voor onze eigen talkshow; Cumela Live. (meer…)

Opvallend is ook dat leden spontaan aangeven het een hele goede manier vinden om contact te houden

Verdienmodel verenigingen

Hoe kan men in een vereniging genoeg geld binnenhalen om de doelen te bereiken en hoe belangrijk is contributie daarbij? Vragen waar veel verenigingen mee worstelen en die ook een belangrijke plek hebben gekregen in het Nationaal Verenigingsonderzoek (NVO) van De Nederlandse Associatie. (meer…)

Hoe kijkt de organisatie naar de leden en het lid naar de organisatie? 

Fieldlab evenementen

Door de Corona-maatregelen kunnen evenementen zeer beperkt georganiseerd worden. Dit heeft grote impact op de evenementensector. Ook verenigingen kampen hier mee; fysieke congressen  en beurzen kunnen hierdoor niet of nauwelijks plaatsvinden. (meer…)

Voor het weer verantwoord en veilig kunnen organiseren van toekomstige evenementen, is het nodig dat in de praktijkonderzoek wordt uitgevoerd.

NVS-NVL en VvSL gaan samen verder als nieuwe vereniging

De NVS-NVL en de Vereniging voor Schooldecanen en Loopbaanbegeleiders (VvSL) gaan per 1 juli verder als één gezamenlijke vereniging. Op donderdag 25 maart stemden de leden van beide verenigingen voor de fusie. Met dit besluit is de weg vrijgemaakt voor een krachtige en toekomstbestendige vereniging. (meer…)

'Er is meer dat ons bindt dan ons scheidt'

130 jaar KNS, een verenigde branche maakt het verschil

Door verenigd te zijn als Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) worden de belangen van de ambachtelijke slagers in Nederland al 130 jaar behartigd. Op 11 maart bestond de vereniging officieel 130 jaar en is daarmee één van de oudere brancheverenigingen in Nederland. Deze lange geschiedenis bewijst de noodzaak en het succes van collectieve vertegenwoordiging. (meer…)

Veel is er in die tijd veranderd, maar er zijn ook zaken die zijn gebleven!

VHG Imagocampagne zakelijke markt

Hoe maak je de meerwaarde van een VHG-groenprofessional zichtbaar in de particuliere en zakelijke markt? De VHG-imagocampagne is van start gegaan. Met deze campagne wil Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG) de meerwaarde van de groenprofessional zichtbaar maken bij het publiek. (meer…)

Een groene werkomgeving heeft ook een positief effect op de medewerkers

#KappersGaanKapot

De kappers zijn deze week weer open. Hiervoor heeft de ANKO hard geknokt; de lange sluiting in verband met de lockdown maakt ze #kapot! Dat wilde de brancheorganisatie laten zien aan (politiek) Nederland en daarom riepen ze alle kappers op een filmpje in te sturen, waarin zij hun verhaal vertellen. (meer…)

#KappersGaanKapot
Trotse mediapartner van: