Nieuws

KNB maakt vereniging toekomstbestendig

Padellen, dineren en gastcolleges: de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) heeft de afgelopen maanden actief samengewerkt met de 5 notariële studieverenigingen en samen met hen diverse activiteiten georganiseerd. Ook komende maanden staan er weer allerlei evenementen op de planning.

De samenwerkingen en activiteiten maken deel uit van het Futurepro(o)f programma, een van de speerpunten van de Strategische Agenda Notariaat 2020-2025. Daarmee wil KNB het notariaat positioneren als een aantrekkelijk beroep dat voldoet aan de behoeften en eisen van de moderne maatschappij.

Activiteiten

Dankzij de samenwerking van de KNB met de Utrechtse studievereniging Vevanos konden vorige maand studenten en kleine en middelgrote notariskantoren uit de Ring Midden-Nederland aanschuiven bij een diner. In diezelfde week was er in Groningen een padeltoernooi voor studenten en kantoren uit de Ring Noord-Nederland, mede mogelijk gemaakt door studievereniging Vevonos. En tijdens de V.I.V.A.mibo in januari konden de leden van de Amsterdamse studievereniging V.I.V.A. kennismaken met kleine en middelgrote kantoren uit de Ring Amsterdam en de Ring Noord-Holland.

Universiteiten

Ook op de universiteiten zorgt de KNB ervoor dat de studenten kennis kunnen maken met de praktijk van het notariaat. Niet elke notariële student is immers (actief) lid van een studievereniging. KNB-voorzitter Annerie Ploumen geeft bijvoorbeeld diverse gastcolleges. Tijdens open dagen, symposia, banenmarkten en trajectkeuzevoorlichtingen geeft de KNB voorlichting om te laten zien wat het betekent om notaris te zijn en welke maatschappelijke rol de notaris daarmee vervult.

Vooruitblik

Komende maanden breidt de KNB de activiteiten met universiteiten en studieverenigingen verder uit om zoveel mogelijk studenten en leden met elkaar in contact te brengen. In maart een jeu-de-boulestoernooi op de planning voor kleine en middelgrote kantoren in de Ring Gelderland. Dit toernooi wordt georganiseerd in samenwerking met de Nijmeegse studievereniging Nota Bene. 

Bron: KNB