Nieuws

NMT: De kracht van een jaarspecial

Het is halverwege 2024, een goed moment om terug te blikken op 2023! Dat doet de Netherlands Maritime Technology in het NMT Magazine van de maand juni: de Sectorjaarspecial. Hierin bespreken zij de ontwikkelingen in de sector en kijken ze vooruit op het jaar dat komt.

In deze editie van de Sectorjaarspecial komen verschillende spelers uit de maritieme maakindustrie aan het woord. Eén van hen is Carlijn Bodewes (Royal Bodewes) die aangeeft dat het Maritiem Masterplan scheepswerven helpt om richtingen voor de toekomst te kiezen. Het Maritiem Masterplan is opgesteld door de maritieme sectoren en heeft als doel betrouwbare en concurrerende klimaatneutrale schepen te ontwikkelen, bouwen en gebruiken in Nederland.

De verduurzaming en –daaraan vast – het Maritiem Masterplan dragen bij aan de positieve verwachting voor de groei van de sector de komende jaren. Deze groei is goed nieuws voor de strategische autonomie van Nederland zoals ook beschreven in de Sectoragenda Maritieme Maakindustrie.

In de Sectorjaarspecial worden uitdagingen besproken die met het behouden en versterken van deze strategische autonomie gepaard gaan. Hierbij valt te denken aan de krappe arbeidsmarkt, stijgende inflatie en de transitie naar duurzame energie. Geïnterviewden uit verschillende onderdelen van de sector delen hun inzichten over deze onderwerpen.

De NMT Sectorjaarspecial met alle sectorjaarcijfers is te lezen op de website van NMT via deze link.

Bron: NMT