Nieuws

De onmisbare rol van magazines voor branche- en beroepsverenigingen

In de hedendaagse digitale wereld zou je misschien denken dat gedrukte magazines hun relevantie hebben verloren. Niets is minder waar! Voor branche- en beroepsverenigingen zijn magazines juist een onmisbaar instrument om hun doelgroep te bereiken, te informeren en te binden.

Waarom een magazine?

 • Profilering en reputatie: Met een magazine zet je jouw vereniging en haar expertise in de spotlight. Je deelt waardevolle kennis, geeft een blik achter de schermen en laat leden en professionals aan het woord. Zo creëer je een sterk imago en win je het vertrouwen van je doelgroep.
 • Loyaliteit en betrokkenheid: Door leden te informeren over actuele ontwikkelingen in de branche, relevante tips te delen en boeiende verhalen te publiceren, stimuleer je de betrokkenheid bij jouw vereniging. Dit leidt tot loyalere leden die zich meer verbonden voelen met de organisatie.
 • Doelgroepgericht communiceren: Of je nu kiest voor een papieren of online magazine, je kunt de content perfect afstemmen op de interesses van jouw doelgroep. Zo ben je zeker dat je de juiste boodschap bij de juiste mensen brengt.

Papieren vs. online: een kwestie van doelstellingen

De keuze tussen een papieren of online magazine hangt af van wat je wilt bereiken.

Online:

 • Interactief: Video’s, audio, polls en links maken je magazine dynamisch en stimuleren interactie met lezers.
 • Meetbaar: Analyseer leesgedrag en optimaliseer je content op basis van data.
 • Minder attentiewaarde: Online content is vluchtig. Lezers scannen en worden sneller afgeleid.

Papieren:

 • Hoge attentiewaarde: Lezers ervaren een magazine als een waardig geschenk en besteden meer tijd aan het lezen.
 • Betere kennisoverdracht: Informatie uit een papieren magazine blijft beter hangen.
 • Minder interactief: Beperkte mogelijkheden voor directe interactie met lezers.

De kracht van combineren

Waarom kiezen als je beide kunt hebben? Combineer de voordelen van een papieren en online magazine voor een optimaal resultaat. Verwijs in je papieren magazine naar online content via QR-codes, of stuur lezers van je online magazine een verrassende papieren kaart. Zo ervaar je de kracht van beide kanalen en bereik je jouw doelgroep op een unieke manier.

Cumela, belangenbehartiger van agrarische loonbedrijven, omarmt de kracht van combineren met de Elma EPublisher. Hun magazine Grondig is nu zowel op papier als online te lezen.
Deze keuze vergroot het bereik en de impact van Grondig. De vertrouwde papieren versie staat naast de online variant met extra digitale mogelijkheden. Zo ervaart Cumela’s doelgroep de kracht van beide kanalen en wordt de band met de leden versterkt. De Elma EPublisher bewijst zich hiermee als waardevolle tool voor branche- en beroepsverenigingen om hun doelgroep te informeren en binden.

Tips voor succesvolle magazines:

 • Ken je doelgroep: Stem content af op de interesses en behoeften van je lezers.
 • Varieer: Wissel lange en korte, serieuze en luchtige artikelen af met beeldmateriaal.
 • Recycle content: Gebruik waardevolle content uit je magazine ook op andere kanalen.

Een magazine is een krachtig instrument voor jou als branche- en beroepsverenigingen om je doelgroep te bereiken. Door slim gebruik te maken van de unieke eigenschappen van papieren en online magazines, creëer je een waardevolle tool die de zichtbaarheid, reputatie en loyaliteit van je vereniging zal versterken.