Nieuws

NVRD Jaarcongres? Juist nu!

Sinds de oprichting in 1907 is de NVRD een hechte en herkenbare vereniging. Ontmoeting en verbinding staan al die jaren centraal. Het jaarlijkse NVRD Jaarcongres is een begrip! Al meer dan 40 jaar organiseren zij dit congres bij en met een van de leden. Vorig jaar kon het congres in Eindhoven al niet doorgaan vanwege het coronavirus.

Samen met afvalinzamelaar Cure heeft de NVRD dit jaar besloten het juist wel te doen. En wanneer het alleen online kon, om het dan zo goed neer te zetten dat het NVRD Jaarcongres waardig is. Maanden van voorbereiding, waarbij ze het gehele programma moesten omgooien, gingen voorbij. Een online congres vraagt veel meer afwisseling dus koos de NVRD voor een ‘Jinek achtige’ setting en werd er al gauw over tafelgasten gesproken in plaats van sprekers. Daarnaast moest er voldoende afwisseling zijn in sprekers maar ook muzikale intermezzo’s om wat lucht aan het programma te geven. Hiervoor vonden ze Paul de Munnik bereid om vleugel en gitaar te spelen. Daarnaast twee intermezzo’s door illusionist Victor Mids.

Ontmoeting
Voor de leden van de NVRD is ontmoeting zeer belangrijk de borrel na het congres en de gebruikelijke feestavond zijn altijd goed bezocht. Er is gekozen om na de tafelgesprekken te borrelen in een online platform (wonder.me) waar je rondloopt als avatar en je andere mensen alleen, of in groepjes tot maximaal 15, kunt ontmoeten. Als opwarmertje hiervoor stuurde de NVRD alle deelnemers een aantal dagen voor het congres een Brabants borrelpakket wat ze konden nuttigen tijdens dit onderdeel van het congres.

Showtime 
Op de dag zelf, 20 mei, kwam alles samen. Sprekers, muziek van Paul de Munnik, Victor Mids, de borrel. Alhoewel niet alles 100% ging. Er was een korte technische storing. De NVRD en de leden kijken toch terug op een zeer geslaagd online congres. Het borrelen en ontmoeten werden zeer goed gewaardeerd. Deelnemers waren blij verrast.

Gastheer Frans van Strijp (directeur Cure) vatte de dag als volgt samen: ‘Vandaag hebben wij geschiedenis geschreven. Het eerste (en hopelijk laatste) ONLINE NVRD Jaarcongres!’