VGCt

De Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapieën is de wetenschappelijke vereniging voor cognitief gedragstherapeuten en cognitief gedragstherapeutisch werkers in Nederland.

Uitdaging

De VGCt bestond 55 jaar en de zoektocht naar een geschikt cadeau voor de leden begon.

Oplossing

Het jubileumcadeau moest aan een aantal voorwaarden voldoen; het moest binnen het gestelde budget passen, een link met de wetenschap hebben en, als het even kon, ook een hoog bewaargehalte hebben en verbindend zijn. Diverse ideeën zijn de revue gepasseerd, maar deze waren vaak te duur of hadden de verwachting snel in de prullenbak terecht te komen. Tot de VGCt op het idee kwam om een jubileummagazine te maken. Een magazine geeft de mogelijkheid om stil te staan bij de afgelopen 55 jaar, verbindende verhalen te vertellen en inzicht te geven in de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen. Daarnaast is het betaalbaar en is er een grote kans dat een mooi magazine in de boekenkast bewaard wordt.

Resultaat

De VGCt heeft ervoor gekozen om het magazine primair als print uit te brengen en daarnaast digitaal beschikbaar te stellen. De reden om nadrukkelijk voor ‘ouderwets’ print te kiezen is juist vanwege de attentiewaarde. Het zoveelste digitale bericht sneeuwt al gauw onder in de enorme stroom van e-mails die we met z’n allen krijgen. Terwijl een mooi opgemaakt magazine dat de mat valt, meteen de aandacht trekt. Daarnaast pak je het er makkelijk bij op om het op je gemak te lezen op een moment dat het jou uitkomt. De leden reageerden zo enthousiast dat we structureel vier keer per jaar een fantastisch magazine gaan uitbrengen. Elma Media verzorgt de gehele coördinatie van dit magazine en we schrijven zelf ook een aantal artikelen. Doordat we ook de advertentie verkoop verzorgen (crossmediaal), zijn de kosten ook aanzienlijk afgenomen.

Recente projecten

Wilt u ook advies?