Nieuws

Cumela Live bindt leden

Wat doet u als uw organisatie een streep moet zetten door meer dan honderd bijeenkomsten waar u jaarlijks uw leden ontmoet? Natuurlijk zijn webinars, extra nieuwsbrieven en een nog dikker magazine een oplossing. Maar Cumela bedacht wat anders. Wij gingen voor onze eigen talkshow; Cumela Live.

Al langer liepen de mensen bij de afdeling Communicatie rond met het idee om meer met video te gaan doen. Alleen tijd en geld ontbrak. Door corona veranderden dingen en werd het noodzaak om nieuwe manieren te vinden om onze leden te bereiken. Geld kwam beschikbaar omdat er jaarlijks meer dan honderd bijeenkomsten zijn met leden die nu wegvielen. Van studieclubs met 10 leden tot onze inspiratiedagen met meer dan 300 bezoekers.

Cumela besloot om het geld in te zetten voor meer digitale communicatie. Maar dat moest dan meer zijn dan een webinar met 1 of twee mensen achter een tafel die een onderwerp behandelen. De keuze viel uiteindelijk op een eigen Live tv programma via Youtube. We wilden een combinatie van een talkshow en actualiteitenrubriek. Om ondernemers te vertellen over wat speelt in de sector maar ook om ze kennis bij te brengen.

Natuurlijk hadden we de juiste mensen niet in huis, maar dan blijkt hoe nuttig een losse schil is. De maker van onze animatievideo’s kende wel wat cameramensen en een regisseur. Dat bleken niet de minsten want zij doen ook regelmatig Studio Voetbal en VI. Ze hielpen ons terug op aarde, gingen wat snijden in de ideeën en zo kwamen we tot een format. Uit hun circuit kwam ook een presentatrice, Annemarie Bruning (die ooit zelfs al wat voor Cumela had gedaan). Daarmee hadden we een productieteam waarmee we 4 afleveringen hebben gemaakt. Tot groot enthousiasme van onze leden. Live hadden we 400 tot 500 leden die meekeken en via Youtube kwamen er nog 1200 tot 1700 bij. 

Opvallend is ook dat medewerkers van Cumela er echt op aangesproken worden en leden spontaan aangeven het een hele goede manier vinden om contact te houden. Ze gaan er echt voor zitten. Het vergaderseizoen is nu in onze sector voorbij, maar vast staat dat we hier op een of andere manier mee verder gaan.

Wie afleveringen terug wil kijken, vindt deze op het Youtube kanaal van Cumela. Alle uitzendingen zijn openbaar, dus terug te kijken als inspiratie.