Nieuws

Doe mee aan het vierde Nationaal VerenigingsOnderzoek

Graag nodigen we je uit mee te doen aan het Nationaal VerenigingsOnderzoek (NVO) van DNA (De Nederlandse Associatie) en IVBB (Instituut voor Verenigingen, Branches en Beroepen). Het onderzoek sluit op 25 februari.

In dit onderzoek worden kennis, gegevens, inzichten en ideeën bij elkaar gebracht en kunnen verenigingen elkaar helpen. En daar heeft jouw vereniging, branche of beroepsorganisatie ook baat bij. Het gaat over thema’s als:

  • de maatschappelijke rol van verenigingen
  • risico’s en regelgeving
  • alternatieve verenigingsvormen
  • digitalisering
  • en nog veel meer


Je deelname zou enorm helpen, want als we het samen doen helpen we elkaar. 

Ga naar de vragenlijst door hier te klikken.

In april 2024 zijn de resultaten beschikbaar en worden gedeeld. Ze zijn dan te downloaden vanaf www.nationaalverenigingsonderzoek.nl. Dan kun je zien welke thema’s er spelen en je krijgt inzichten in andere verenigingen. Er zijn steeds meer deelnemers die het handig vinden om te zien wat er speelt bij vergelijke organisaties en verenigingen.

De vragenlijst is opgesteld via co-creatie tussen verenigingsprofessionals, specialisten uit de verenigingswereld, wetenschappers en met veel inbreng van degenen die aan voorgaande onderzoeken hebben meegedaan. De uitvoering van het onderzoek is in handen van SCC Consultancy.

Wil je meer weten en de resultaten van vorig jaar bekijken? Ga dan naar: www.nationaalverenigingsonderzoek.nl

Namens DNA (De Nederlandse Associatie) en IVBB (Instituut voor Verenigingen, Branches en Beroepen) alvast bedankt!