Communicatiestrategie

Het bepalen van de juiste communicatiestrategie is voor uw vereniging van essentieel belang om leden te binden. Sluit uw communicatiestrategie aan bij de wensen en behoeften van uw leden? Wilt u advies ontvangen op welke manier u effectief en crossmediaal uw mediamix kunt inzetten?

Een heldere visie en doordachte koers voor uw vereniging zijn het uitgangspunt voor de manier waarop u communiceert. Een goede communicatiestrategie is van belang om uw (potentiële) leden, relaties en stakeholders te bereiken. Door duidelijke doelen en prioriteiten te stellen en door in te spelen op veranderingen, zorgt u dat uw vereniging koers houdt en groeit. Weet wat uw bijzondere toegevoegde waarde is, of kan zijn, zodat u aantrekkelijk blijft voor leden.

Weet wat u wilt realiseren met uw communicatie en bij wie. Wilt u de naamsbekendheid van uw vereniging vergroten onder vakprofessionals, bij stakeholders of juist bij de consument? Uw mediamix wordt zoveel krachtiger als u exact weet wat uw doelgroep is, waar deze zich bevindt en wat de specifieke voorkeuren en behoeften zijn. Elma Media helpt u per doelgroep met een aanpak die daar naadloos op aansluit.

Vergroot de impact van uw media-inzet door te kiezen wat uw boodschap is: wat wilt u precies overbrengen? Wilt u inzetten op ledenwerving? Of leden informeren, inspireren en verbinden? Of wilt u de nadruk leggen op het ontwikkelen en professionaliseren?

Als allround communicatiespecialist adviseert Elma Media branche- en beroepsorganisaties bij het ontwikkelen en/of herpositioneren van communicatiekanalen. Samen zorgen we voor het effectief bereiken, binden en inspireren van uw leden en andere relevante doelgroepen.

Met trots presenteren we onderstaande casus: