Nieuws

Gonny Eussen, ANKO: Talent van 2021

Met de Awards wil DNA inspirerende vernieuwing in verenigingen vieren, delen en een podium geven. Er is een DNA Award voor een vereniging en een voor een verenigingstalent.

De uitvraag van de jury 2021
DNA zoekt bestendige versnellers met impact. Heeft u in het team iemand die telkens weer een sleutelrol heeft als het gaat om experimenteren, sneller leren en het enthousiast meenemen van leden, juist in de hybride wereld van online en offline ledencontact? Iemand die niet alleen telkens opnieuw met een nieuw plan komt, maar die ook in staat is om plannen tot resultaat te brengen en die ziet wat de leden en de vereniging verder brengt en wat niet?

Hoewel de uitvraag heel generiek is geformuleerd, keek de jury vooral naar:

– Wat is de rol van het talent in een concreet en recent project?
– Blijkt enthousiasme in de aanbeveling?
– Zien we ontwikkeling van het talent?

Talent Award
Op 18 november, tijdens het DNA Jaarcongres is de winnaar gekozen en bekend gemaakt:
Gonny Eussen, manager marketing, communicatie en customer relations koninklijke ANKO.

Volgens het juryrapport heeft de ANKO in de afgelopen tijd de aanpak van de lobby drastisch veranderd. Een van de veranderingen is dat iedereen vanuit haar of zijn rol daaraan bijdraagt. Gonny Eussen heeft het team aangemoedigd en uitgedaagd om de verandering die hiervoor nodig is door te maken: taken en kennis delen met anderen en ook taken op je nemen en gevoeligheid ontwikkelen, die je daarvoor niet had. Ook heeft zij leden hierin meegenomen en enthousiast gemaakt.

De jury vindt het een bijzondere prestatie dat het is gelukt om iedereen gevoelig te maken voor Public Affairs en het effect hebben we afgelopen tijd zeker gezien.