Nieuws

Hoe bereikt u als vereniging jongeren?

Leden zijn de basis voor uw vereniging. Naast het koesteren en behouden van de bestaande leden, gaan verenigingen op zoek naar nieuwe leden. Een goede reden om hierbij op zoek te gaan naar jongere leden is bijvoorbeeld dat ze nog hun gehele leven lid kunnen blijven. Zo blijft de vereniging toekomstbestendig. Daarnaast zijn de energie en de nieuwe inzichten van jongeren van belang voor uw vereniging.

Jongeren

Met welk communicatiemiddel bereikt u jongeren? Ook is de boodschap en hoe die verpakt is van belang om de jongeren over te halen. Waar heeft deze doelgroep behoefte aan en hoe past u dat toe binnen uw vereniging?

U zult deze doelgroep moeten overtuigen, maar hoe pakt u dat aan?

Als vereniging zijn er verschillende manieren om jongeren te bereiken en social media is daarbij een krachtig middel. Hieronder geven wij u enkele tips:

Kies het juiste social media platform: Er zijn verschillende social media platforms die populair zijn onder jongeren, zoals Instagram, TikTok, YouTube en Snapchat. Het is belangrijk om aan te sluiten bij de belevingswereld van jongeren. Kies het platform dat het beste past bij de doelen en doelgroep van uw vereniging.

Creëer relevante content: Zorg dat de content die gedeeld wordt relevant en interessant is voor jongeren. Dit kan bijvoorbeeld door middel van korte en visueel aantrekkelijke video’s en inspirerende afbeeldingen. Hou de teksten kort en simpel en maak het aantrekkelijk door gebruik van emojis, #hashtags en foto’s.  Ook inhaken op gebeurtenissen die interessant zijn voor jongeren zal voor traffic en respons zorgen. 

Wees actief en consistent: Wees actief op het gekozen social media platform en zorg dat er regelmatig nieuwe content wordt geplaatst. Consistentie is hierbij belangrijk om jongeren te blijven boeien en te zorgen dat de vereniging top-of-mind blijft.

Vloggen is op dit moment het communicatiemiddel waardoor miljoenen jongeren worden bereikt.
Denk hierbij aan een korte vlog over bijvoorbeeld een jongerenevenement. Wees hierin creatief en zoek iets wat past bij uw jongerendoelgroep!

Als vlogger kunt u denken aan een persoon die het gezicht van de vereniging is, of misschien heeft u wel een bekend lid tussen de leden zitten die de rol van influencer op zich kan nemen. Zorg in ieder geval voor iemand die jongeren aan kan spreken.

Influencers hebben vaak een grote groep volgers en kunnen helpen om de vereniging onder de aandacht te brengen bij jongeren. Werk samen met influencers die aansluiten bij de doelen en waarden van de vereniging. Zorg daarbij dat de samenwerking natuurlijk en authentiek is, zodat de boodschap oprecht overkomt.

Organiseer evenementen: Organiseer evenementen die gericht zijn op jongeren en hun interesses, bijvoorbeeld workshops, netwerkborrels en conferenties. Zorg dat deze evenementen leuk en interactief zijn, en bied waardevolle informatie en mogelijkheden om te netwerken.

Maak gebruik van social media advertising: Maak gebruik van social media advertising om gericht te adverteren op de doelgroep die je wilt bereiken. Met social media advertising kun je bijvoorbeeld targeten op interesses, leeftijd en locatie, zodat je de juiste doelgroep bereikt.

Communiceren

Het is belangrijk om te benadrukken dat het succesvol bereiken van jongeren via social media afhangt van de relevantie van de content en de mate van interactie met de doelgroep. Het is daarom belangrijk om de doelgroep goed te kennen en te begrijpen wat hen interesseert en beweegt.

De manier waarop u de boodschap verwoord is belangrijk. Het gaat de balans tussen een formele en informele manier van benaderen. Sluit aan bij de belevingswereld van jongeren. Met de juiste toon zult u ze bereiken.