Nieuws

NMT en KVNR openen samen het nieuwe jaar met bruisende online talkshow

De coronamaatregelen staan helaas nog niet toe om een nieuwjaarsreceptie te organiseren, maar NMT en de KVNR laten zich niet makkelijk uit het veld slaan.

Daarom openen ze gezamenlijk het nieuwe jaar met ‘Maritieme Spraakmakers’, een eenmalige bruisende online ochtendtalkshow met als hoofdthema: Hoe aantrekkelijk is Nederland voor de maritieme sector? BNR-presentator Rens de Jong ging daar afgelopen woensdag  met verschillende tafelgasten uitgebreid op in.

Sinds de lancering in 2020 van het Maritiem Masterplan voor tientallen emissieloze schepen van Nederlandse bodem zijn er veel stappen gezet om concreet uitvoering aan het plan te gaan geven vanaf 2022. Ter voorbereiding is een aanvraag voor ruim 365 miljoen euro het Nationaal Groeifonds ingediend en is al ruim 50 miljoen subsidie toegekend aan innovatieve projecten om de scheepvaart te verduurzamen.

BNR-presentator Rens de Jong ging met diverse tafelgasten vanuit de maritieme sector en daarbuiten in gesprek over nut en noodzaak van het Maritiem Masterplan en wat er moet gebeuren in Nederland om het meeste uit het masterplan te halen. Kortom, hoe aantrekkelijk is Nederland voor de maritieme sector? Geflankeerd door Annet Koster en Bas Ort, zwengelde Rens de Jong als kenner van zakelijk Nederland een prikkelende discussie aan over groen ondernemerschap, (internationale) politiek, innovatie, verduurzaming, arbeidsmarkt en meer. Wat heeft Nederland anno 2022 de maritieme sector nog te bieden of moet die vraag juist andersom worden gesteld?

Bron: NMT