Nieuws

Paperwrap: een duurzamer alternatief voor plastificeren

Bij branche- en beroepsverenigingen is steeds meer aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Steeds meer verenigingen kiezen ervoor om hun vakblad te verzenden in een paperwrap. Dit is één van de manieren waarmee het gebruik van plastic vermindert kan worden. Elma zet haar inzet voor duurzaamheid in de praktijk door het vakblad van steeds meer verenigingen in een paperwrap te verzenden.

Plastificeren is nog steeds een veelgebruikte methode om magazines te beschermen tegen slijtage en vuil. Het is echter ook een vervuilende activiteit. Bij het productieproces van plastic komen er schadelijke stoffen vrij die in het milieu terechtkomen. Daarnaast is plastic moeilijk te recyclen en kan het zomaar honderden jaren in het milieu blijven zitten.

Een duurzaam alternatief voor plastificeren is het gebruik van een paperwrap. Een paperwrap is een papieren omslag die over het magazine wordt geplaatst. De paperwrap is gemaakt van gerecycled papier en is water- en vuilafstotend. Het is dus net zo effectief als plastificeren, maar heeft veel minder impact op het milieu.

Het gebruik van een paperwrap is een eenvoudige manier om de duurzaamheid van uw vereniging te verbeteren. Het is een klein gebaar dat een groot verschil kan maken. Benieuwd hoe een magazine in een paperwrap verpakt wordt? Bekijk dan dit filmpje.

Voordelen van paperwrap

  • Duurzaam: gemaakt van gerecycled papier
  • Water- en vuilafstotend
  • Net zo effectief als plastificeren
  • Makkelijk te recyclen

Tips voor het gebruik van paperwrap

  • Kies een paperwrap die past bij de uitstraling van uw magazine.
  • Gebruik een stevige paperwrap die niet snel scheurt.
  • Laat de paperwrap professioneel aanbrengen.

Door het gebruik van paperwrap kunt u uw vereniging een duurzamer tintje geven. Het is een kleine moeite, maar het heeft een groot effect.