De Slager

Lanceringsdatum

2021

Frequentie

10x per jaar

Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) is de branchevereniging voor de ambachtelijke slager in Nederland.

De vraag

Het was al enige tijd geleden dat het KNS-ledenblad geupdate en gemoderniseerd was. Tijdens één van de tussentijdse besprekingen met Elma kwam de mogelijkheid naar voren om de uitgave te restylen. Een goed idee, maar ook een uitdaging. De Slager is al heel lang het ledenblad van de KNS en kent een aantal vaste elementen waardoor hij zeer herkenbaar is en ook erg gewaardeerd wordt. De vraag die gesteld is: Op welke wijze kan de KNS haar ledenmagazine moderniseren, opfrissen zodat deze weer helemaal van deze tijd is én tegelijkertijd de herkenbaarheid en sterke punten niet uit het oog verliest?

De oplossing

Middels een nieuwe bladformule en een nieuw fris ontwerp en een ander papiersoort, hebben we een moderne en stoere versie neergezet.  Door naar de basis te kijken van de slagersbranche en de herkenbaarheid van de KNS daarin te verweven is er een totaal nieuw blad ontstaan. ‘Ruimte’ is ook een toverwoord in de nieuwe opmaak. Dat zorgt ervoor dat artikelen de aandacht krijgen die ze verdienen.

Het resultaat

Inmiddels zijn er meerdere edities in de nieuwe stijl verschenen en staat de nieuwe stijl als een huis. Met behoud van een aantal vaste ingrediënten staat er een compleet nieuw, maar toch herkenbaar ledenblad. De KNS is op dit gebied klaar voor de toekomst en kan haar leden op een frisse en stoere manier informeren, inspireren en verbinden.  

Lees hier meer over de samenwerking.