Nieuws

Redenen om jongeren aan uw vereniging te binden

Als u ervoor kiest om jongeren in uw vereniging te laten werken, dan kiest u voor kansen. De digitale transformatie heeft een vlucht genomen de afgelopen maanden. Jonge mensen kennen alle mogelijkheden van het internet en bijbehorende applicaties. Ook zijn ze inventief. Angst voor beeldbellen zult u bij de nieuwste generatie op de arbeidsmarkt niet snel ontdekken. Die kennis en ervaring kunt u ook inzetten op andere vlakken, zoals bij het verbeteren van processen en klanttevredenheid.

Wij geven u zes tips om jonge leden te binden:

Organiseer activiteiten door en voor jongeren

Zorg ervoor dat jongeren zich ook thuis voelen bij uw vereniging door activiteiten speciaal voor hen te organiseren. Een aparte jongerenvereniging is niet nodig, een mix van oud en jong is prima.

Zet de juiste communicatiemiddelen in

Gebruik social media. Het zijn dé kanalen die jongeren gebruiken. Zorg voor een goede beheerder van online groepen, zoals op Facebook. Hou de groepen besloten.

Speel in op behoeften van het jonge verenigingslid

Wilt u jongeren als lid? Voldoe aan hun behoeften: concrete taak, ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, flexibiliteit bij de uitvoering en een persoonlijke benadering.

Houd jonge leden vast met aandacht

Jonge leden bind u door: goed naar ze te luisteren, ruimte te geven om nieuwe dingen te proberen, waardering te geven met woorden, een uitje, borrels of een attentie.

Heb iets te bieden aan de jongeren

Jongeren kunnen verschillende redenen hebben om lid te worden van uw vereniging. Vraag u altijd af; what’s in it for them? Misschien is het gewoon leuk omdat de jongere ergens backstage mag komen of iemand gaat ontmoeten. Wat op het eerste gezicht geen aansluiting lijkt te hebben op de jongerenwereld kan wel op een andere manier waardevol zijn voor een jongere. Het kan hen helpen in contact komen met de juiste mensen.

Zorg voor een frisse uitstraling

Stoffigheid in woord en beeld schrikt af. Zorg voor een frisse uitstraling van de website en uw magazine. Elma begeleidt u graag in het ontwikkelen van creatieve communicatieconcepten en het verzorgen de productie en vormgeving van media.