Nieuws

Doe mee met het Nationaal VerenigingsOnderzoek

De Nederlandse Associatie houdt dit jaar weer hét Nationaal VerenigingsOnderzoek (NVO). In dit onderzoek worden kennis, gegevens, inzichten en ideeën bij elkaar gebracht en kunnen verenigingen elkaar helpen. Daar heeft uw vereniging ook baat bij, bijvoorbeeld op thema’s als ledenbinding, financieringsmodellen en vergelijkingen met andere verenigingen.(meer…)

Afgelopen jaar is dit onderzoek voor het eerst gehouden. Ieder jaar herhalen zij dit onderzoek, met deels dezelfde vragen, maar ook met nieuwe vragen, die voortkomen uit verenigingen. Nieuw is ook dat het onderzoek naar een veel groter aantal verenigingen wordt uitgezet dan vorig jaar: van 4.000 naar 80.000 verenigingen!

Bijzonder graag nodigen zij u uit om (opnieuw) deel te nemen aan dit onderzoek.

Ga naar de vragenlijst door hier te klikken

Resultaten
Doet u mee aan het onderzoek, dan krijgt u uiteraard de resultaten toegezonden. Tijdens het DNA Jaarcongres op 18 november worden de resultaten gepresenteerd. De vragenlijst is opgesteld via co-creatie tussen verenigingsprofessionals, specialisten uit de verenigingswereld, wetenschappers en met veel inbreng van degenen die aan het eerste onderzoek hebben meegedaan.

Wilt u meer weten en de resultaten van vorig jaar bekijken? Ga dan naar: www.nationaalverenigingsonderzoek.nl