Nieuws

Nieuw jasje voor KADER

Gebke Verhoeven is sinds 1 april de nieuwe hoofdredactrice van KADER, het vakblad voor directeuren in het basisonderwijs. Met haar ruime ervaring gaat ze het blad een nieuwe impuls geven. Zij heeft ambitieuze plannen voor het magazine en wil het in een nieuw jasje steken. In dit interview zal ze meer vertellen over haar visie op KADER en hoe ze van plan is om magazine relevant te houden voor de lezers.

Je bent sinds 1 april hoofdredacteur van KADER, het vakblad voor directeuren in het basisonderwijs, dat gemaakt wordt door AVS (Academie en Vakvereniging voor Schoolleiders). Klopt het dat jullie het tijdschrift gaan vernieuwen?

 “Jazeker! We zitten in een geweldig rebranding-traject waarbij we KADER helemaal in een nieuw jasje steken. De look and feel wordt stoerder, krachtige en artistieker. Inhoudelijk gaan we met KADER meer richting opinieblad met meer achtergronden, wetenschappelijke inzichten en stevige interviews, ook met mensen van buiten het onderwijs. Op dit moment zijn we volop bezig met de nieuwe vormgeving, want de eerste KADER nieuwe stijl komt in september uit.”

Waarom was een restyle nodig?

Onze doelgroep is aan het verjongen en dat vraagt om een andere energie van KADER. Als je het hebt over marketingstrategie, dan heeft KADER het afgelopen jaar de omslag gemaakt van de bondgenoten- naar heldenenergie. Dat vereist een andere taal. Want de held zegt waar het op staat, vertoont lef en is het niet bang de confrontatie aan te gaan. Je hebt het dan dus over een andere toine of voice en ook de beeldtaal mocht veel sterker. We hebben een uitgebreide fotoshoot gedaan met schoolleiders en daardoor hebben we nu prachtige beelden waar de trots van afspat.”

Als in de september KADER nieuwe stijl op de deurmat ploft: wat hoop je dan bereikt te hebben?

“Dat er een blad ligt waar de schooldirecteur trots op is, geïnspireerd door raakt en veel van kan leren. Je moet blij worden als je KADER in handen hebt! Dezelfde energie gaan we in een ander jasje door vertalen naar onze website, nieuwsbrief en social media. Al die uitingen moeten elkaar op hun eigen unieke wijze bekrachtigen met als doel die schoolleider te inspireren, te enthousiasmeren, te empoweren én te laten groeien en ontwikkelen. Daarnaast hebben we op ons wensenlijstje nog allerlei nieuwe projecten staan. Denk aan het ontwikkelen van podcasts, webinars en special events. Maar first things first!”

Mooie plannen allemaal: maar ik begreep ook dat KADER teruggaat in het aantal edities?

“Dat klopt. KADER komt nu tien keer per jaar uit en straks zes keer. Dat is een bewuste keuze. We zetten in op kwaliteit en kwaliteit vraagt om meer tijd en aandacht. Minder is meer, in dit geval.”

Waar kijk je met trots op terug?

“Afgelopen maart hadden we een succesvol AVS Schoolleiderscongres met meer dan 700 directeuren en geweldige sprekers en performers. Dit was het moment waarop we de nieuwe beeldtaal introduceerde en die is geweldig ontvangen. Het enthousiasme, de enorme betrokkenheid van schooldirecteuren: wow, dáár doe ik het dus voor.”