Nieuws

Nieuwe look&feel voor JA! Magazine

Recent heeft JA! Magazine in samenwerking met Elma Media een restyle ondergaan. JA! is het leden magazine van de AJN, de wetenschappelijke vereniging van jeugdartsen. Het valt op de mat bij 1600 leden door heel Nederland en inspireert, prikkelt en motiveert jeugdartsen in hun werk. We vroegen de AJN naar de aanleiding, het doel en het proces van deze restyling.

Naar aanleiding daarvan schreef Roselin van der Torren, hoofdredacteur van JA! dit artikel:

“Het blad gaat al lang mee, en had de afgelopen zeven jaar dezelfde vorm. Als redactie hadden we behoefte aan een vernieuwing van onze rubrieken. Ons blad bevat vooral interviews met experts die jeugdartsen adviseren over het vakgebied. Er worden veel mooie dingen gezegd, maar soms verdween de inhoud in de brij tekst. Tijd om dit aan te pakken! We wilden naar een moderne en stijlvolle uitstraling waarbij de lay-out dus ondersteunde om onze inhoud aan het voetlicht te brengen.
Om te weten welke koers we wilden varen, hebben we als redactie zelf een lezersonderzoek gehouden. Op basis hiervan hebben we de bladformule en onze rubrieken vernieuwd. Toen werd duidelijker wat onze wensen waren voor de vormgeving. Samen met Elma Media hebben we onze wensen over de restyle besproken. De vormgever van Elma had de uitdaging om onze verzoeken te vertalen naar een nieuwe look. De look moest natuurlijk goed werken voor elke afzonderlijke rubriek, maar ook het hele blad aan elkaar verbinden. En passend zijn bij onze beroepsgroep.

Na een paar weken kregen we een eerste presentatie van de nieuwe lay-out. Een superspannend moment! En wat zag het er mooi uit; echt een moderne feel en onze wens om de inhoud beter naar voren te laten komen was heel passend en creatief verwerkt. In de weken daarna werd er flexibel en snel gereageerd op onze verzoeken voor kleine aanpassingen. Het eindresultaat mag er zijn: een modern blad waar de inhoud en look nu heel effectief samenkomen. Ook onze lezers zijn enthousiast, we kregen vele positieve reacties!

Als redactie is dit een leuk en creatief proces om te ondernemen. Elma Media ondersteunde het proces op een prettige manier en luisterde heel goed naar onze wensen. Mede door de restyle wordt ons blad nu beter gelezen en artikelen vaker gedeeld op sociale media. Een aanrader!”