Nieuws

NVDO en Gered Gereedschap bundelen krachten voor technisch vakonderwijs in Oeganda

De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) en Gered Gereedschap gaan samenwerken om het technisch vakonderwijs te versterken in de regio Jinja in Oeganda.

Gered Gereedschap steunt al 40 jaar vakmensen in ontwikkelingslanden met gereedschap, kennis en kunde. Hun hulp is praktisch en concreet: ze stellen goed gereedschap en de juiste machines ter beschikking, zorgen voor gekwalificeerde leraren en bieden begeleiding aan vakmensen, zoals timmermannen, automonteurs en kleermakers. Met een goede vakopleiding zijn deze mensen in staat om armoede achter zich te laten.

De NVDO richt zich als branchevereniging op de totale keten van Asset Management. De vereniging vertegenwoordigt zo’n 300.000 onderhoudsprofessionals en de organisaties waarin zij actief zijn. De NVDO verbindt mensen, kennis en organisaties uit verschillende sectoren.

In haar rol als ambassadeur promoot de NVDO het werk van Gered Gereedschap onder haar leden en in de branche. Als onderdeel van de samenwerking worden verschillende gezamenlijke acties ondernomen, zoals:

  • Een informatiestand op de beurs Maintenance Next 2023
  • Een workshop op het congres EuroMaintenance 2023
  • Een speciale activiteit tijdens het 60-jarig bestaan van de NVDO in 2023

Onlangs was Gered Gereedschap te gast in de studio van partner NVDO voor de opname van een aflevering uit de podcastserie ‘Oor voor Onderhoud’. Ook op deze manier zet de NVDO zich actief in om het werk van Gered Gereedschap te promoten binnen de sector.

De samenwerking tussen de NVDO en Gered Gereedschap biedt kansen voor jongeren in Oeganda om een goede vakopleiding te volgen en zo een betere toekomst op te bouwen.

Wilt u, net als Elma Media, ook meebouwen aan kansen voor jongeren in Oeganda? Klik hier om een donatie te doen of een oud gereedschap te doneren.